Analys

Upp till 30% av iPhones totala försäljning kan försvinna med WeChat

Ming-Chi Kuo påminner oss om hur viktig den kinesiska marknaden är för Apple och deras försäljning.

Enligt analytikern Ming-Chi Kuo kan en rejäl bit av Apples årliga försäljning ryka om appen WeChat försvinner från App Store. Det är sedan Trumps administration skrivit på ett handelsförbud med WeChat och dess ägare Tencent som Ming-Chi Kuo menar kan komma att påverka Apple stort. Appen WeChat används av Kinas befolkning till bland annat kommunikation, som betalmedel och för produktivitet.

Kuo har varnat sina investerare kring hur det skulle kunna bli om Apple tvingas ta bort WeChat globalt från App Store. Det menar Kuo skulle kunna leda till att iPhones totala försäljning minskar med upp till 30% och att övriga produkter från Apple skulle tappa försäljning med upp till 25%. Det mer optimistiska scenariot om WeChat bara förbjuds i USA skulle kunna leda till en förminskning med 3-6% av Apples försäljning enligt Kuo.

Via: Appleinsider

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
3 svar

Epic Games ansökte nyligen om att få tillbaka Fortnite till App Store i väntan på rättegången och under gårdagen hölls en förhandling kring just detta. Även om inget slutgiltigt svar kom från domaren så lät det inte positivt för Epic Games.

Disney+ har äntligen kommit till vårt avlånga land och nu inleder dem ett samarbete med Sonos.

Snart kommer en recension på senaste Apple Watch men fram tills dess så får ni nöja er med en quiz. Ta på sportbandet så kör vi!

Alla känner vi igen den gamla klassiska skrivbordslampan med rörligt stativ som suttit på vart och vartannat skrivbord sedan 70-talet. Detta är ett iPad-stativ med samma princip.

Det ser mörkt ut för xCloud till Xbox på våra iOS och iPadOS-enheter men vi kommer inom kort kunna strömma våra spel till vår iPhone eller iPad.

I veckan var det ett kärt återseende i Macradion och den minsta iPhone 12 har döpts. Mycket har recenserats och vårt smarta hem fick tillskott.