Äpplen och päron: Apple stämmer Prepear

Tydligen är inte längre päron äpplets motsats - Apple stämmer bolag med päronlogotyp.

Prepear är en app som hjälper användaren att planera måltider och erbjuder recept. Med namnet och den tydliga anknytningen till mat så är kanske inte valet av logotyp speciellt konstig - snarare riktigt bra. Men nu tycker Apple att den inkräktar på deras trademark och bestrider företaget.

Företaget har bara fem anställda och ser sig själva som ett litet företag och har inte råd att gå in i något rättsstrid. Den drabbade säger att det är en riktigt otäck upplevelse att bli anklagad för detta av ett av världens största företag och processen har redan kostat bolaget tiotusentals dollar och de har behövt säga upp en personal.

Prepear har startat en namninsamling via change.org för att få stöttning mot det stora äpplet. De har precis passerat 10 000 underskrifter och hoppas på fler.

Rättstvister likande denna är inget nytt för Apple. Flera firmor med frukt-logotyper har drabbats och i de flesta fall ger dem sig och ändrar logotyp helt enkelt. Apple har också stämt det norska politiska partiet Fremskrittspartiet för att de använde ett Äpple som logotyp och till och med en cykelbana i Tyskland fick smaka på deras medicin.

Källa: Macrumors.

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
2 svar

Namnet "iPhone 12 Mini" dök upp för första gången förra veckan och nu verkar det som att det faktiskt blir det officiella namnet på Apples minsta iPhone 12-modell.

Amazon Luna är här och ser till att kunna ta marknadsandelarna på Apples enheter som varken Google eller Microsoft lyckats komma åt.

Snart är det förhoppningsvis dags för Apple att visa upp nya iPhone 12-serien men tills dess kan vi njuta av en bild på den nya laddkabeln.

Då var det dags att plugga in laddaren i telefonen igen för ikväll har Apple lanserat iOS 14.0.1.

Mophie fortsätter pumpa ut produkter till våra Apple-produkter så vi aldrig skall behöva ha ett tomt batteri.

Idag har vi finbesök i Macradion med en speciell gäst som har doppat fötterna i alla ekosystem där ute.