Äpplen och päron: Apple stämmer Prepear

Tydligen är inte längre päron äpplets motsats - Apple stämmer bolag med päronlogotyp.

Prepear är en app som hjälper användaren att planera måltider och erbjuder recept. Med namnet och den tydliga anknytningen till mat så är kanske inte valet av logotyp speciellt konstig - snarare riktigt bra. Men nu tycker Apple att den inkräktar på deras trademark och bestrider företaget.

Företaget har bara fem anställda och ser sig själva som ett litet företag och har inte råd att gå in i något rättsstrid. Den drabbade säger att det är en riktigt otäck upplevelse att bli anklagad för detta av ett av världens största företag och processen har redan kostat bolaget tiotusentals dollar och de har behövt säga upp en personal.

Prepear har startat en namninsamling via change.org för att få stöttning mot det stora äpplet. De har precis passerat 10 000 underskrifter och hoppas på fler.

Rättstvister likande denna är inget nytt för Apple. Flera firmor med frukt-logotyper har drabbats och i de flesta fall ger dem sig och ändrar logotyp helt enkelt. Apple har också stämt det norska politiska partiet Fremskrittspartiet för att de använde ett Äpple som logotyp och till och med en cykelbana i Tyskland fick smaka på deras medicin.

Källa: Macrumors.

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
2 svar

Epic Games ansökte nyligen om att få tillbaka Fortnite till App Store i väntan på rättegången och under gårdagen hölls en förhandling kring just detta. Även om inget slutgiltigt svar kom från domaren så lät det inte positivt för Epic Games.

Disney+ har äntligen kommit till vårt avlånga land och nu inleder dem ett samarbete med Sonos.

Snart kommer en recension på senaste Apple Watch men fram tills dess så får ni nöja er med en quiz. Ta på sportbandet så kör vi!

Alla känner vi igen den gamla klassiska skrivbordslampan med rörligt stativ som suttit på vart och vartannat skrivbord sedan 70-talet. Detta är ett iPad-stativ med samma princip.

Det ser mörkt ut för xCloud till Xbox på våra iOS och iPadOS-enheter men vi kommer inom kort kunna strömma våra spel till vår iPhone eller iPad.

I veckan var det ett kärt återseende i Macradion och den minsta iPhone 12 har döpts. Mycket har recenserats och vårt smarta hem fick tillskott.