Recension: Vi behöver inga gröna fingrar med Click & Grow

Det är något speciellt när man lagar mat och går och hämtar lite örter som är odlade i hemmet. Men det kräver en hel del jobb och engagemang men det finns en lösning på det.

Vi har testat att odla tomater, sallad och basilika med hjälp av Click & Grow. Vi har tidigare recenserat lillebror och nu är det dags att ta en titt på den större modellen där vi får plats med totalt 9 kapslar för att fylla fönsterbrädan med ätbar grönska. Att komma igång är så enkelt att jag utan problem kunde involvera min sexåriga dotter och när vi monterat ihop Click & Grow så är det bara att placera ut vår plantering där vi vill ha dem. Sen fyller vi tanken med vatten och lutar oss tillbaka.

I deras app kan vi läsa mer om det vi odlar och vi får även påminnelser när det är dags att skörda. Tyvärr så är skördetid och annat på något sätt smart utan går helt på datumet man startade sin odling på. Här hade vi gärna sett att vi istället kunde fått realtidsinformation om våra odlingar och även få notiser när vattnet i tanken är på väg att ta slut.

Trots detta så måste vi ändå säga att det är en fröjd att odla med Click & Grow. Att slippa tänka på att vattna och ha oss och bara skörda är riktigt skönt. Det skall dock nämnas att detta inte är någon liten diskret sak utan den är stor och till en början tyckte vi den var ganska ful. Men när vår sallad och basilika började ta fart så fylldes den av en härligt grön färg som gör att den ser mycket trevligare ut.

För att summera så är Click and Grow Smart Garden 9 Start kit en riktigt trevlig produkt som är så enkel att komma igång med så ett barn kan göra det. Att slippa tänka på att vattna och pyssla om sina grödor är riktigt skönt. Men för 2 199 borde produkten varit lite smartare. Trots detta så kan vi inte annat än att rekommendera den till dig som vill ha egna tomater, basilika, chili i hemmet under alla årstider.

Missa inte vår videorecension av Click & Grow 9:

Köp din Click and Grow Smart Garden 9 Start kit hos Lifestylestore. eller dkdwebshop.

Lästips: Click and Grow har även en mindre modell som du kan läsa mer om här.

Skriven av Marcus Attefors

Epic Games ansökte nyligen om att få tillbaka Fortnite till App Store i väntan på rättegången och under gårdagen hölls en förhandling kring just detta. Även om inget slutgiltigt svar kom från domaren så lät det inte positivt för Epic Games.

Disney+ har äntligen kommit till vårt avlånga land och nu inleder dem ett samarbete med Sonos.

Snart kommer en recension på senaste Apple Watch men fram tills dess så får ni nöja er med en quiz. Ta på sportbandet så kör vi!

Alla känner vi igen den gamla klassiska skrivbordslampan med rörligt stativ som suttit på vart och vartannat skrivbord sedan 70-talet. Detta är ett iPad-stativ med samma princip.

Det ser mörkt ut för xCloud till Xbox på våra iOS och iPadOS-enheter men vi kommer inom kort kunna strömma våra spel till vår iPhone eller iPad.

I veckan var det ett kärt återseende i Macradion och den minsta iPhone 12 har döpts. Mycket har recenserats och vårt smarta hem fick tillskott.