Apple lanserar flätad Thunderbolt 3 Pro-kabel

Vi har skrivit ett par artiklar om att Apple ser ut att göra om sina kablar en aning och nu är deras första flätade kabel ute på marknaden.

Det är en två meter lång Thunderbolt 3 Pro-kabel som är flätad i en svart kulör. Fördelen med en flätad kabel istället för den vanliga är att den inte trasslar ihop sig lika lätt och livslängden på kabeln brukar även bli längre. Den stöder dataöverföring i upp till 40 Gbit/s via Thunderbolt 3 och upp till 10 Gbit/s via USB 3.1 Gen 2. Den kan ladda våra Mac-datorer med upp till 100 W och har stöd för DisplayPort-videoutsignal (HBR3).

Prislappen ligger på 1 595 kronor och kabeln går att klicka hem redan idag på Apple.se och det är bara ett dygns leveranstid på den. Vill du kika närmare på kabeln så går det att göra på Apples hemsida.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
3 svar

M. Night Shyamalans psykologiska thrillerserie Servant släpptes i november förra året till Apple TV+ och snart är säsong två här.

Apple fortsätter att göra sin streamingtjänst Apple TV+ tillgänglig på fler plattformar och nu hittar den snart in i våra spelkonsoler.

Det är många som i skrivande stund har beta-versionen av iOS 14 på sin mobiltelefon och i den här guiden går vi igenom hur man får in sin säkerhetskopia på sin nya iPhone.

Då var det dags för ännu ett avsnitt av Macradion och denna vecka är det iPad och iPhone på schemat.

Tom’s Guide testar batteritiden på både iPhone 12 och iPhone 12 Pro och bekräftar det vi redan vet om 5G - att det drar ström.

iPhone 12 Pro Max är större och bättre men batteritiden verkar bli detsamma som föregångaren.