Apple lanserar flätad Thunderbolt 3 Pro-kabel

Vi har skrivit ett par artiklar om att Apple ser ut att göra om sina kablar en aning och nu är deras första flätade kabel ute på marknaden.

Det är en två meter lång Thunderbolt 3 Pro-kabel som är flätad i en svart kulör. Fördelen med en flätad kabel istället för den vanliga är att den inte trasslar ihop sig lika lätt och livslängden på kabeln brukar även bli längre. Den stöder dataöverföring i upp till 40 Gbit/s via Thunderbolt 3 och upp till 10 Gbit/s via USB 3.1 Gen 2. Den kan ladda våra Mac-datorer med upp till 100 W och har stöd för DisplayPort-videoutsignal (HBR3).

Prislappen ligger på 1 595 kronor och kabeln går att klicka hem redan idag på Apple.se och det är bara ett dygns leveranstid på den. Vill du kika närmare på kabeln så går det att göra på Apples hemsida.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
3 svar

Ming-Chi Kuo påminner oss om hur viktig den kinesiska marknaden är för Apple och deras försäljning.

Foxconn söker sommarjobbare inför massproduktion av iPhone 12-serien och ryktena om förseningar är nu verklighet.

För kostnaden av fem uppsättningar Mac Pro-hjul från Apple, så kan du få denna ryska specialare med Elon Musks autograf i titan.

Att inte kunna rulla runt sin nyinköpta Mac Pro är ju lite tråkigt och Apples egna hjul kostar en slant, men nu är räddningen här.

Google har idag meddelat att Google Maps kommer att göra intåg på Apple Watch igen.

Har du hoppat på iOS 14-betan till din iPhone så kan du nu komplettera med watchOS 7 om du känner dig sugen.