Face ID kan vara på ingång till kommande Mac-datorer

Vi har Touch ID på moderna Macbooks men visst hade det varit betydligt smidigare med Face ID som vi har i våra telefoner?

Som det ser ut idag har vi enbart Face ID till iPhone och iPad Pro och det känns ju som att det även borde komma till Apples datorer och så kan det nog bli. I betan av macOS Big Sur har sidan 9To5Mac hittat referenser till Face ID i koden. De har hittat att Big Sur har stöd för en "PearlCamera"-funktion och "Pearl" är kodordet Apple tidigare har använt för Face ID på iPhone och iPad Pro. 9To5Mac har även hittat att det står "FaceDetect" och "BioCapture" i koden vilket tyder på att vi kommer kunna låsa upp våra datorer med ansiktet.

För att detta skall fungera behöver vi ny hårdvara från Apple och en ny iMac med helt ny design ryktas komma någon gång detta år. Det kan mycket väl vara Apples första dator med Face ID samtidigt som de ger oss en iMac med lite mindre ram men mer skärm.

Källa och bild: 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
8 svar

Ming-Chi Kuo påminner oss om hur viktig den kinesiska marknaden är för Apple och deras försäljning.

Foxconn söker sommarjobbare inför massproduktion av iPhone 12-serien och ryktena om förseningar är nu verklighet.

För kostnaden av fem uppsättningar Mac Pro-hjul från Apple, så kan du få denna ryska specialare med Elon Musks autograf i titan.

Att inte kunna rulla runt sin nyinköpta Mac Pro är ju lite tråkigt och Apples egna hjul kostar en slant, men nu är räddningen här.

Google har idag meddelat att Google Maps kommer att göra intåg på Apple Watch igen.

Har du hoppat på iOS 14-betan till din iPhone så kan du nu komplettera med watchOS 7 om du känner dig sugen.