Face ID kan vara på ingång till kommande Mac-datorer

Vi har Touch ID på moderna Macbooks men visst hade det varit betydligt smidigare med Face ID som vi har i våra telefoner?

Som det ser ut idag har vi enbart Face ID till iPhone och iPad Pro och det känns ju som att det även borde komma till Apples datorer och så kan det nog bli. I betan av macOS Big Sur har sidan 9To5Mac hittat referenser till Face ID i koden. De har hittat att Big Sur har stöd för en "PearlCamera"-funktion och "Pearl" är kodordet Apple tidigare har använt för Face ID på iPhone och iPad Pro. 9To5Mac har även hittat att det står "FaceDetect" och "BioCapture" i koden vilket tyder på att vi kommer kunna låsa upp våra datorer med ansiktet.

För att detta skall fungera behöver vi ny hårdvara från Apple och en ny iMac med helt ny design ryktas komma någon gång detta år. Det kan mycket väl vara Apples första dator med Face ID samtidigt som de ger oss en iMac med lite mindre ram men mer skärm.

Källa och bild: 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
8 svar

Är du ute efter lite smarta högtalare med AirPlay 2-stöd så kan du från och med idag spara lite pengar om du köper Sonos.

Då var det dags för ett nytt avsnitt av Macradion och denna gång går vi igenom sjukhusbelysning och de nya M1-datorerna.

Nästa stora dramafilm från Apple verkar innehålla det som krävs för en Oscar och Apple själva verkar tro det som ser till att släppa den precis lagom tills det är dags att nominera.

Är du inte helt sugen på att lägga en bit över 4 000 för Magic Keyboard till iPad Pro? Vi har spanat in Brydge Pro+ som kostar ungefär hälften av den summan.

Ming-Chi Kuo har enligt sina källor en tidsram om när det kommer nydesignade MacBooks från Apple och tyvärr kommer vi att få vänta lite.

Senaste rykten delar upp iPad Pro-serien till två separata släpp. Där den ena ska få miniLED och den andra OLED.