Apple har betalat ut närmare 1 miljard dollar i straffavgift till Samsung

Apple misslyckas återigen med att uppnå antal sålda iPhones med OLED-paneler. Denna gången gick det inte att täcka förlusten med fler beställningar och Samsung fick sig en fin slant.

Enligt Display Supply Chain Consultants så har Apple betalat ut en straffavgift på 950 miljoner dollar till Samsung Display för uteblivna beställningar. Detta är inte första gången som Apple har fått betala för att de inte har uppnått kontraktsmålet med Samsung. Under andra kvartalet av 2019 uppstod samma situation där Apple misslyckades med att få sålt tillräckligt utav iPhones med Samsungs OLED-paneler. Då löstes straffavgiften genom att beställa ännu mer skärmar från Samsung för kommande iPhones. Huruvida dessa beställningar har påverkat det nuvarande misslyckandet framgår inte.

Faktorer så som Covid-19 har påverkat efterfrågan på iPhones och speciellt Apples dyrare modeller, iPhone 11 Pro och iPhone 11 Pro Max. Båda dessa använder sig utav Samsungs OLED-paneler och har således inte uppnått kontraktsmålet. I höst förväntas Apple släppa fyra nya iPhone-modeller och samtliga ska använda sig utav OLED-paneler men det är fortfarande endast Pro-modellerna som ska använda sig utav Samsungs. Om Apple misslyckats även kommande år med kontraktsmålet lär vi få reda på.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson

Prenumerationstjänster blir allt mer populärt men prenumerationerna blir många och nu kanske Apple gör det lite lättare för oss.

Sonos högtalare är fullpackade med funktioner och en av dessa är röstassistenter som gör att vi slipper plocka upp telefonen för att byta låt.

Disney+ börjar närma sig lansering här i vårt avlånga land och nu går det att förbeställa tjänsten och spara lite pengar.

Foxconn visar ett stabilt resultat för andra kvartalet men väljer ändå att söka sig till ny mark för att undvika Trumps taxa i USA.

Industrisemestern är snart över och vi har en spännande höst att se fram emot men först skall vi blicka tillbaka.

Dave Lee som är mest känd för sin Youtube-kanal försöker hjälpa oss med svaret till den stora gåtan.