Apple hjälper oss hålla koll på lösenorden i iOS 14

Det här med lösenord är tråkigt men ack så viktigt för att ens konto inte skall bli kapat.

När iOS 14 släpps i höst så kommer Apple hjälpa oss att hålla koll på vilka lösenord vi borde ändra. När vi går in i inställningar - lösenord finns det nu en ny flik som heter "Säkerhetsrekommendationer". Där hittar vi lösenord som vi har använd på sidor som har haft dataintrång. Vi får även upp en varning om samma lösenord används på flera sidor och vi kan då direkt klicka oss vidare för att ändra lösenordet till något bättre och säkrare.

Detta är helt klart en nödvändig och fantastiskt bra funktion som förhoppningsvis många användare sig av i höst för att undvika att få sina konton kapade.

Skriven av Marcus Attefors

Här kommer tre tips som får Apple Arcade att se väldigt prisvärt ut, åtminstone i en månad. Äventyr och vackra miljöer får dessa titlar att sticka ut.

Tydligen är inte längre päron äpplets motsats - Apple stämmer bolag med päronlogotyp.

Att Amazon är på ingång till vårt avlånga land har de redan bekräftat men vi kan nu avslöja när deras digitala butik lanseras.

På senare tid har vi Apple-användare blivit bortskämda med HomeKit-kompatibla kameror och Eve är här med Eve Cam som vi har tittat närmare på.

Apple bjuder på hemligt påskägg i Apple Store i ära för dess tionde år. Så läs detta om du vill smälla en ballong innan du köper din nästa Macbook.

Den som hade hoppats på att kunna spela med Google Stadia på sin iPhone i framtiden, får nu denna tråkiga nyhet från Apple. App Stores regler står vägen för dig och din vita handkontroll.