Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

4K-inspelningar kommer att bli hälften så stora i framtiden

H.266/VVC är här för att lätta på våran lagring och våra mobilabonnemang. 4K- och 8K-video kommer att halveras i storlek.

En ny codec är här med namnet H.266/VVC, vilket kommer att halvera datan för våra videoinspelningar och videoströmmar på internet. Den nya omkodningen har blivit godkänd och kommer att efterträda H.265/HEVC som vi filmar med på våra iPhone 7 och senare. Vad detta troligtvis innebär för framtiden är att 90 minuter 4K-inspelning på en iPhone går ifrån att ta upp 10GB data till endast 5GB. Antagligen kommer det dröja ett par år innan Apple anammar den nya standarden till sin iPhone. Men då kommer vi med stor säkerhet även kunna filma i 8K, vilket gör det ännu mer behövligt.

Apple introducerade sitt stöd för H.265/HEVC år 2017 med lanseringen utav iOS 11. Denna codec blev tillgänglig 2013, alltså fyra år tidigare. Den krävs för 4K video upp till 60fps och även för 240fps slowmotion-video. Den nya H.266/VVC är utformad för högupplöst video upp till 8K över internet och kommer att kräva mindre data utan att dra ner på upplösningen.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.