WWDC: Apple återupplivar Game Center

Game Center gjorde intåg i iOS 4 men kärleken tog slut när iOS 10 lanserades 2016 men i höst är tjänsten tillbaka starkare än någonsin.

Det kanske inte är helt opassande att skaka liv i Game Center nu igen efter dessa år med tanke på deras egna speltjänst Apple Arcade. I de nya operativsystemen som kommer i höst så kommer vi återigen kunna använda appen. I Game Center kommer vi kunna se våra prestationer i olika spel, topplistor i spel bland vänner och mycket mer. Vi kommer kunna följa våra vänners utveckling i olika spel och jämföra med varandra.

Game Center nås direkt i Apple Arcade och det är med ett nytt och modernt utseende vilket verkligen behövdes. Game Center kommer att använda på iOS, tvOS och macOS i höst.

Via MacRumors, Bilder MacRumors

Skriven av Marcus Attefors

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.

Igår fick åtta app- och spelutvecklare ta emot Apple Design Award och två av dem är svenskar.