WWDC: iPadOS 14 får stöd för mus och tangentbord i spel

iPadOS 14 som lanseras i höst bjuder på en rad nyheter men en som det inte pratades om kommer göra spelupplevelsen ännu bättre.

Med det kommande iPadOS 14 kommer vi kunna använda mus och tangenbord när vi spelar spel. Det kommer finnas stöd för både tangentbord, trackpad och mus vilket är ett väldigt trevligt tillskott. Med iPadOS 13 fick vi möjlighet att koppla en Xbox eller PlayStation-kontroll till iPad och i höst kommer möjligheterna vara ännu fler. Att spela med mus och tangentbord är lite extra härligt i FPS-spel (First person shooter). På Apples utvecklarsidor skriver de:

"Level up your iPad games and add in keyboard, mouse, and trackpad controls. Discover how to use the Game Controller framework to augment your existing titles, bring over games from other platforms, or dream up entirely new interaction experiences. Learn how to integrate keyboard and “delta” mouse coordinate events for player motion, and disable pointer system gestures like the Dock or Control Center to take full advantage of full screen gameplay."

Via Feber

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
4 svar

Det här med smarta ringklockor med en inbyggd kamera är verkligen trevligt och vi har testat Ring Video Doorbell 3.

Att automatisera och göra hemmet smart är riktigt kul men kostnaden kan dra iväg och i den här guiden skall vi säkra upp hemmet för att göra det tryggt för de minsta och tonåringarna för en relativt billig peng.

Det här med lösenord är tråkigt men ack så viktigt för att ens konto inte skall bli kapat.

Ett av världens största bolag har äntligen börjat rulla ut stöd för användarprofiler i sin streamingtjänst Amazon Prime.

Ming-Chi Kuo har kollat i sin spåkula om tredje generations AirPods och avslöjar när de är tänkta att lanseras.