WWDC: Nyheterna i macOS Big Sur

Självklart visat Apple upp nya funktioner även för Mac. Big Sur är namnet på nästa macOS och kommer med vad Apple säger är den största designförändringen någonsin.

Big Sur är namnet på nästa macOS och den ska innehålla den största designförändringen sedan start. Det handlar främst om fler detaljer och finare former i appar och i operativsystemet i övrigt. Det är samma, men snyggare.

Det blir inte bara snyggare utan får nya och mer utvecklande ljus. Men det är samma här, vi känner igen det. Men det är lite bättre.

Dockan är rundare och ser magisk ut tillsammans med de snyggare apparna. Friliggande som på iPhone och iPad. Mail får också rundare kontroller, knappar och sökfält är mer interaktiva. De har även satsat på snyggare och mjukare animering när vi öppnar och stänger appar men även i appar som foton, när vi byter album.

Control center kommer till Mac! Det är likt det på iPhone och iPad. Med den rundare designan som ser ut att vara den överliggande skillnaden för mac. Även ljudkontroller blir rundare, mjuka och bjuder på mjuka rörelser när vi ändrar volym.

Sammanfattande ser det ut som att Big Sur blir mer likt de övriga OS.

Meddelandeappen får förbättrad synkning med andra enheter och nu kan du lättare dela bilder lite i iPhone och vi kan äntligen använda Animoji i mac-appen. Den får också effekter som vi sett på övriga OS tidigare och även här får vi möjlighet att nåla fast våra favoritpersoner i toppen.

Kartor-appen i mac får även den samma ändringar som de övriga OS.

Safari får samma designförändring och snabbare synkronisering mellan enheterna. Självklart är det också surfandet snabbare än någonsin. 50% snabbare än Chrome och drar mindre batteri. Säkerheten och privat surfning görs ännu säkrare och vi kan direkt visa vilka som får ta del av vår information när vi registrerar oss på en hemsida.

Texten uppdateras löpande.

Skriven av Dennis Klarin

Nästa stora dramafilm från Apple verkar innehålla det som krävs för en Oscar och Apple själva verkar tro det som ser till att släppa den precis lagom tills det är dags att nominera.

Är du inte helt sugen på att lägga en bit över 4 000 för Magic Keyboard till iPad Pro? Vi har spanat in Brydge Pro+ som kostar ungefär hälften av den summan.

Ming-Chi Kuo har enligt sina källor en tidsram om när det kommer nydesignade MacBooks från Apple och tyvärr kommer vi att få vänta lite.

Senaste rykten delar upp iPad Pro-serien till två separata släpp. Där den ena ska få miniLED och den andra OLED.

Trött på att lamporna inte anpassar sig till ljuset ute? Nu är det problemet borta om du har Philips Hue.

December närmar sig med stormsteg och nu är det inte många dagar kvar tills vi drar igång vår alldeles egna julkalender.