Nästa generations AirPods kan hjälpa dig med hälsan

En rapport som DigiTimes tagit del av pekar på att kommande AirPods får nya sensorer för att mäta puls och blodsyre direkt i örat.

Rapporten visar att Apple jobbar på en ny typ av sensor för sina true wireless-lurar. Det handlar om ljussensorer som ska läsa av syre i blodet, rörelse och huvudposition.

Tillverkare ryktas bli samma taiwanesiska bolad ASE Technology som ska ta fram Apples 5G-antenner. Det ser dock ut som denna teknik först kommer göra sin debut i lurarna om ett till två år.

De nya sensorerna ser ut att kunna hjälpa till med mycket. På vårdcentralen när man kollar syre i blodet och puls användes en klämma på fingret som med infrarött ljus mäter hur ljuset färdas genom fingret. På samma sätt sägs denna sensor läsa av syre och puls direkt i örat. Det låter minst sagt futuristiskt. Samtidigt sägs lurarna kunna räkna steg, känna av sjukdomar och huvudrörelse. Kanske kan vi lämna både klocka och mobil hemma nästa gång vi tränar. Vilket garanterat tidigast blir om upp till två år för undertecknad.

Det är oklart om Apple kommer kunna behålla formen på AirPods eller om även designen kommer ändras när fler komponenter ska in i den lilla luren. Mest troligt är kanske att dessa funktioner först och främst kommer till Apples träningslurar likt Powerbeats Pro men rapporten pekar på AirPods och Apples egna linje true-wirelesslurar. Apple äger ett patent för just denna teknik med att läsa av olika parametrar av hälsan direkt mot huden.

Tim Cook har berättat att Apple ska ta ett krafttag för människors hälsa med kommande produkter. Den som lever får se och förhoppningsvis kanske Apple till och med hjälper oss leva längre i framtiden.

Källa: MacRumors

Skriven av Dennis Klarin

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.