Rykte: Messages på macOS får samma funktionalitet som på iPhone och iPad

Att vara djupt nere i Apple-träsket har sina fördelar och en av dem är att vi kan skicka våra SMS från vår Mac, iPad eller iPhone men Messages på Mac har det inte hänt så mycket med de senaste åren.

Det kan det bli ändring på och det är 9To5Mac som är i farten igen och rapporterar att Apple kommer släppa en Catalyst-version av iMessage på Mac. Catalyst-teknologin innebär att utvecklare kan porta sina appar från iOS till macOS på ett relativt smärtfritt sätt och Apple har redan gjort just detta med några av sina appar. Några exempel på appar är röstmemon, Podcast, Aktier och på WWDC är det dags för iMessage.

Messages på macOS saknar idag många av de funktionerna och effekterna vi har i iMessage som att när någon säger grattis på födelsedagen så får vi inga ballonger och vi kan inte heller skoja till det med att skicka en härlig animoji. Men för Apples del blir det även ett sätt att ha liknande appar på alla sina olika enheter vilket gör att vi som användare känner oss som hemma överallt.

Källa 9to5Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
3 svar

Sexton europeiska reklambyråer med koppling till både Facebook och Google kritiserar Apples iOS 14 för att försvåra för deras verksamhet.

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.