Netflix till iOS och iPadOS får nya funktioner

I dessa isoleringstider så har streamingtjänster aldrig varit mer tacksamt och nu har Netflix gett oss två trevliga funktioner.

Den första funktionen som är guld värd för alla småbarnsföräldrar är att det nu går att låsa skärmen när en film eller serie spelas. Det betyder att våra nyfikna och klåfingriga barn inte kan råka sätta på något de inte borde se på streamingtjänsten. När vi startar en film eller serie på vår iPhone eller iPad så är det bara att trycka på hänglåset så låser sig skärmen. Trycker vi på den igen så kommer en fråga upp där vi kan bekräfta att vi vill låsa upp skärmen.

Funktion nummer två är att vi nu enkelt kan justera ljusstyrkan på skärmen medans vi tittar på en film eller serie. Längst till vänster på skärmen hittar vi numera ett reglage för ljusstyrkan så vi snabbt kan anpassa ljuset efter omgivningen.

Tack Adrian för tips i vår Facebook-grupp Film- och TV-bubblan

Skriven av Marcus Attefors

Går du i tankarna att köpa din första Apple Watch, eller börjar din gamla bli trött? Vi benar ut skillnaderna mellan de tre olika Apple Watch-klockorna som går att köpa.

Philips Hue Play HDMI Sync Box för att vara exakt. Boxen får idag en stor uppdateringar med flera trevliga funktioner.

Spotify har lyssnat på alla användare som i flera år har bett dem ta bort taket på 10 000 låtar i biblioteket.

Att slänga Apple-kartonger skall ingen människa någonsin behöva utsätta sig för men Marcus hade inget val.

En rapport som DigiTimes tagit del av pekar på att kommande AirPods får nya sensorer för att mäta puls och blodsyre direkt i örat.

Nu finns Catalina 10.15.5 ute och kommer med förbättrad koll på batterihälsa i din MacBook.