Netflix till iOS och iPadOS får nya funktioner

I dessa isoleringstider så har streamingtjänster aldrig varit mer tacksamt och nu har Netflix gett oss två trevliga funktioner.

Den första funktionen som är guld värd för alla småbarnsföräldrar är att det nu går att låsa skärmen när en film eller serie spelas. Det betyder att våra nyfikna och klåfingriga barn inte kan råka sätta på något de inte borde se på streamingtjänsten. När vi startar en film eller serie på vår iPhone eller iPad så är det bara att trycka på hänglåset så låser sig skärmen. Trycker vi på den igen så kommer en fråga upp där vi kan bekräfta att vi vill låsa upp skärmen.

Funktion nummer två är att vi nu enkelt kan justera ljusstyrkan på skärmen medans vi tittar på en film eller serie. Längst till vänster på skärmen hittar vi numera ett reglage för ljusstyrkan så vi snabbt kan anpassa ljuset efter omgivningen.

Tack Adrian för tips i vår Facebook-grupp Film- och TV-bubblan

Skriven av Marcus Attefors

Igår skrev vi om att iPad Air blir uppdaterad med USB-C och kanske till och med får en lillebror, iPad Air Mini. Idag kommer nyheter om nästa års iPad Pro.

Rykten har cirkulerat om att Apple kommer ta fram en prenumerationstjänst som ger dig både Apple TV+ och Apple Music till en billigare månadskostnad. Nu har kod hittats i iOS 13.5.5 som bestyrker detta.

Ännu en vecka har gått och Dennis, Marcus och Mathias är tillbaka och vill lätta sina hjärtan.

Den populära kamera-appen Camera+ har fått sig en uppföljare som nu går att ladda ned i App Store.

SVT hoppar på tåget om att alla i Sverige skall få uppleva lite bättre ljud och just nu har de dragit igång lite tester för 5.1-ljud.

Fjärde genrationen iPad Air kan komma att laddas med USB-C om vi ska tro på japanskt skvaller.