Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nästa watchOS kan fokusera på mental hälsa

Nästa generations Apple Watch ryktas få en sensor som kan läsa av syrehalten i blodet. Nu säger Jon Prosser att Apple kommer nyttja detta för att skapa en sektion för mental hälsa i Hälsa-appen.

Den nya funktionen ska kunna varna när panikattacker och ångest börjar byggas upp i kroppen. Genom att läsa av syrenivån i blodet, hjärtrytm och om användaren har hyperventilerat så ska klockan lära sig att känna igen och även kunna varna för nästa attack, föreslå en andningsövning och hjälpa dig att varva ner. Prosser tror att vi skulle kunna få se funktionen redan på WWDC i juni, men tror inte att en ny Apple Watch släpps förens i höst.

Syrehaltsläsaren skvallrades det om redan i april där Max Wienbach berättade att den ska hjälpa oss att hantera stress bättre och att stressfunktionen skulle komma till Apple Watch 4 och senare. Så att Apple visar upp något nytt i Hälsa-appen redan på WWDC är inte omöjligt. Spår av att Apple Watch ska kunna läsa av syrehalten i blodet har även hittats i iOS 14 tillsammans med att den ska få egen funktion för att läsa av vår sömn.

Framtiden får visa om Apple Watch faktiskt blir enheten som kan hjälpa oss träna, sova och må bättre mentalt. Men det hoppas vi på, det ska inte bara vara känslan av att köpa en ny Apple-produkt som får oss att må toppen.

Källa: Macrumors

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.