Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

iFixit tar reda på vilka delar som går at byta mellan iPhone 8 och iPhone SE

För en tid sedan släpptes en video där Iphone SE plockades isär. Nu har iFixit gått djupare och tittat på vilka delar som faktiskt är likadana och kan bytas mellan iPhone SE och iPhone 8.

Det är ovanligt med en iPhone med bakåtkompatibilitet men nu kan man faktiskt byta delar och till och med förbättra sin gamla iPhone 8. Skärmen tillsammans med kamera, sensorer och mikrofon går att byta ut och det gör att ett skärmbyte på en iPhone SE inte behöver blir speciellt kostsamt.

Men skulle vi byta hela framstycket på en iPhone SE skulle vi förlora True Tone i skärmen och hemknappen går inte byta pågrund av säkerheten i Touch ID. Batterierna ser identiska ut men går dessvärre inte byta ut då de har olika kopplingar. Batteriet från iPhone 11 har samma koppling som iPhone SE men ger ett felmeddelande och det fungerar inte. SIM-delen är den samma och går att byta rakt av.

Men att Apple gjort delar av telefonen identisk är ändå bra, dels har de gissningsvis en massa komponenter kvar som skulle kastas annars och det öppnar upp för de som reparerar själva vilket är både ekonomisk och bra för miljön. Så med en iPhone SE kan man få en väldigt prisvärd telefon som kan hålla i många många år framöver.

Ni kan se hela undersökningen hos iFixit.

Här är videon där vi fick se insidan på iPhone SE för första gånge.

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.