Fitbit lanserar Charge 4

Fitbit är i farten med en uppföljare till sitt populära aktivitetsband som bjuder på en rad trevliga uppdateringar och nyheter.

Charge 4 kommer med en helt ny funktion som de kallar "Active Zone Minutes". Funktionen registrerar all form av aktivitet som får pulsen att höjas utöver det normala och mäter även tiden du befinner dig i de olika pulszonerna. Varje minut som pulsen är över det normala så får användaren poäng och är man inne i ett riktigt intensivt träningspass får man dubbla poäng. Dessa poäng summeras sedan och det går därefter att sätta upp veckovisa mål så man kan fortsätta utmana sig själv.

I Charge 4 har vi en inbyggd GPS, den är vattentålig till upp till 50 meters djup, en skärm som ska vara extra reptålig och vara starkt upplyst även i dagsljus. Efter träning så är det viktigt att återhämta sig och Charge 4 kan förbättra din sömn med funktionen "Smart Wake". Funktionen använder sig av maskininlärning för att väcka användaren vid exakt rätt tidpunkt under sömncykeln. Det går även att mäta syrenivån i blodet med Charge 4 tack vare en SpO2-sensor. Charge 4 har precis som tidigare modeller stöd för bland annat Spotify, Fitbit Pay och den har upp till sju dagars batteritid.

Det nya aktivitetsbandet går att förbeställa idag och det rekommenderade priset ligger på 1 699 kronor och den kommer i färgerna svart, rosewood och storm blue/black. Det lanseras även en special edition som kommer med ett vävt armband samt ett klassiskt armband och priset för denna ligger på 1 899 kronor. Klockan kommer gå att köpa i butiker och online från och med den 20 april på bland annat Webhallen.

Skriven av Marcus Attefors

Har du saknat Svampbob fyrkant så gör han nu intåg på Apples egna speltjänst Apple Arcade.

Dagens nyhet på Apple TV+ är den tecknade serien Central Park. Vi har sett de två första avsnitten och är redan hänförda.

Går du i tankarna att köpa din första Apple Watch, eller börjar din gamla bli trött? Vi benar ut skillnaderna mellan de tre olika Apple Watch-klockorna som går att köpa.

Philips Hue Play HDMI Sync Box för att vara exakt. Boxen får idag en stor uppdateringar med flera trevliga funktioner.

Spotify har lyssnat på alla användare som i flera år har bett dem ta bort taket på 10 000 låtar i biblioteket.

Att slänga Apple-kartonger skall ingen människa någonsin behöva utsätta sig för men Marcus hade inget val.