Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Recension: Satechi gör livet som Apple-användare ännu bättre

Apple-produkter är bra snygga på egen hand men det finns en rad tillbehör som gör upplevelsen ännu bättre.

Därför passar vi på att fixa till skrivbordet lite extra genom att testa en rad olika produkter från det populära tillbehörsföretaget Satechi.

Vår iMac blev plötsligt lite bättre

Alla som äger en iMac har nog försökt pilla in hörlurar, SD-kort eller ett USB-tillbehör utan att behöva resa sig upp från stolen och klämma in huvudet mellan vägg och iMac. Med Satechis USB-C Aluminum Monitor Stand Hub är det problemet som bortblåst. Kort och gott är det en hubb som din iMac kan vila på. Fördelen med det är att iMacen kommer upp lite i höjd och vi slipper även fippla med sladdar bak på vår iMac. Stand Hub kommer utrustad med en SD/micro-läsare, hörlursuttag, tre USB-A (3.0) samt en USB-C-port (5 Gbps).

Stand hub ansluts till vår iMac via USB-C eller om man har en äldre iMac så använder man den medföljande adaptern så vi istället kopplar in hubben via USB-A. Fördelen med att datorn kommer upp en bit är även att vi kan gömma våra externa diskar under hubben vilket gör att vårt skrivbord blir lite renare.

Tangentbord och mus får lite lyx

Vi kan ju inte piffa upp hela skrivbordet och glömma bort att vårt Magic Keyboard och Magic Mouse ska få vila på något härligt. Därför placerar vi dessa på en Satechi Eco-Leather Deskmate. Musmattan som mäter 58 x 31 cm är gjord av polyruetan-läder (PU) och har sydda kanter. Det tål vatten och kladd och går att torka av med en trasa och lite tvål. Vi tycker att Satechi borde ha gjort det lite bredare dock. Hade vi haft ett tangentbord med numerisk del hade det blivit väldigt trångt. Men på det stora hela är det en väldigt trevlig musmatta som livar upp skrivbordet i sann Mad Men-anda.

Snabb laddning med mindre trassel

Ett ständigt problem här hemma är att grendosan vid skrivbordet alltid är full med iPad, iPhone och MacBook-laddare. Vi har nu slitit ut alla laddare och ersatt dem med Satechi 108W Pro USB-C PD. Det är en laddare som kommer utrustad med en USB-C PD-port som klarar 90W, en USB-C PD-port som klarar 18W samt två USB-A-portar på 2.4A. Laddaren är som gjord för våra Apple-prylar och har samma Space Gray-kulör som vår MacBook Pro. Designen är stilren och diskret och den har blivit en av våra bästa kompisar på skrivbordet. Det är dock inte bara på skrivbordet den bör vara utan är även utmärkt att ha med på resan.

Vi får inte glömma dongeln

Sedan Apple gick över till USB-C på sina datorer så har vi fått leva med diverse donglar för att kunna koppla in USB-A-tillbehör, HDMI, nätverkskabel och minneskort. Satechi har nyligen lanserat en ny dongel som gör livet lite enklare för alla med en USB-C-dator. För att göra Satechi Slim USB-C MultiPort lite slimmare så har Satechi gjort en speciell lösning för ethernet-uttaget. När vi ska koppla in en ethernetkabel så lyfter vi en lucka och kan föra in vår sladd. Satechi Slim USB-C MultiPort har två USB-A 3.0-portar, micro/SD-läsare, Gigabit Ethernet, 4K HDMI (30Hz) samt USB-C PD laddning på upp till 60W. Satechi har gjort ett bra jobb även med denna och precis som deras andra produkter är den designad för att smälta in bland våra Apple-produkter. Den är smidig att ha med sig och har under testet inte strulat på några sätt.

Summering:

Det råder inga tvivel om att Satechi klarar uppgiften att göra livet som Apple-användare både enklare och lite snyggare. De gör stilrena produkter som håller en hög kvalité med en rimlig prislapp. Som vi var inne på tidigare hade vi gärna sett att deras musmatta var lite större då det precis är på gränsen att det får plats. Vi hade även sett att USB-C Aluminum Monitor Stand Hub var lite högre så vi hade kunnat gömma mer saker som egentligen inte behöver synas på skrivbordet. Vi gillar att Satechi gör det lilla extra och designar sina produkter efter Apples formspråk och färgval. Att deras produkter inte bara är snygga utan även praktiska gör inte betyget sämre.

Priser och återförsäljare

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.