iPad Pro med stöd för trackpad är äntligen här

Via ett pressmeddelande meddelar Apple att de idag släpper en ny iPad Pro-modell med en rad nyheter.

Den nya iPad Pro kommer utrustad med ett A12Z Bionic-chip vilket ska bjuda på ännu snabbare prestanda. I sitt pressmeddelande meddelar Apple att iPad Pro nu är snabbare än de flesta bärbara Windows-datorer. Precis som ryktena har sagt så kommer den utrustad med en ultravidvinkel-kamera och ska ha mikrofoner i studiokvalité. Den kommer även med LiDAR-teknik som gör att iPaden kan läsa av djup vilket har en stor fördel i professionella foto- och videoappar samt AR.

Till iPad Pro går det att köpa till nya Magic Keyboard som kommer med bakbelyst tangentbord och en styrplatta. Den kommer dock inte fungera på samma sätt som i macOS utan när användaren flyttar fingret över styrplattan förändras pekaren och lufter fram olika delar i gränssnittet i iOS. Den har även stöd för Multi-Touch-gester så vi aldrig behöver lyfta upp handen från tangentbordet. I sitt pressmeddelande skriver Apple:

"Nya iPad Pro har avancerad teknik som tidigare aldrig funnits på mobila enheter”, säger Apples vice vd för Worldwide Marketing Phil Schiller. ”Den kombinerar den mest avancerade mobila skärmen med kraftfulla prestanda, proffskameror, proffsljud, banbrytande LiDAR-teknik och nya Magic Keyboard med styrplatta. Det här är ytterligare ett enormt steg framåt för iPad. Det finns ingen annan enhet i världen som liknar nya iPad Pro och vi tror att våra kunder kommer att älska den."

iPad Pro kommer som sagt med det nya A12Z Bionic-chippet och i chippet hittar vi en åttakärnig grafikprocessor. Den ska han en batteritid på upp till tio timmar, snabbare WiFi och LTE i gigabit-klass som är upp till 60 procent snabbare. Skärmen är en heltäckande Liquid Retina-skärm på antingen 11 eller 12,9 tum. När det kommer till kamerasystemet så bjuds det på en 12 MP-kamera med vidvinkel, en 10 MP-kamera med ultravidvinkel med två gångers zoom. Den kommer även utrustad med totalt fem mikrofoner som ska fånga upp ljud riktigt bra.

Priser och tillgänglighet:

• Nya iPad Pro går att beställa från och med idag på apple.com och i Apple Store-appen i trettio länder och regioner (bland annat USA). iPad Pro finns i butiker från nästa vecka.
• Nya iPad Pro 11 tum och 12,9 tum kommer att finnas i silver och rymdgrått. En startkonfiguration på 128 GB ger proffskunder mer utrymme för appar och innehåll. Övriga konfigurationer är 256 GB, 512 GB och 1 TB.
• iPad Pro 11 tum kostar från 9 995 SEK för Wi-Fi-modellen och 11 795 SEK för Wi-Fi + Cellular-modellen. iPad Pro 12,9 tum kostar från 12 495 SEK för Wi-Fi-modellen och 14 295 SEK för Wi-Fi + Cellular-modellen på apple.com.
• Utbildningsrabatt kan utnyttjas av nuvarande och nyantagna högskolestudenter och deras föräldrar samt lärare, personal och hemundervisningslärare i alla årskurser. Mer information hittar du på apple.com/se-edu/shop.
• iPadOS 13.4 med stöd för styrplatta kommer den 24 mars som en kostnadsfri mjukvaruuppdatering till alla iPad Pro-modeller, iPad Air 2 och senare, iPad femte generationen och senare och iPad mini 4 och senare.
• Stöd för styrplatta kommer att finnas för alla iPad-enheter som kör iPadOS 13.4 och fungerar med Apples Magic Mouse 2, Magic Trackpad 2 och Magic Keyboard till iPad Pro. Det finns även stöd för Bluetooth- och usb-möss från tredje part.
• Magic Keyboard till iPad Pro kommer att finnas att köpa i maj för 3 695 SEK till iPad Pro 11 tum och 4 295 SEK till iPad Pro 12,9 tum med layouter för fler än trettio språk, däribland franska, förenklad kinesiska, japanska, spanska och tyska.
• Apple Pencil (andra generationen) till iPad Pro kostar 1 595 SEK. Nya Smart Keyboard Folio till nya iPad Pro finns i rymdgrått för 2 195 SEK till iPad Pro 11 tum och 2 495 SEK till iPad Pro 12,9 tum med layouter för fler än trettio språk, däribland franska, förenklad kinesiska, japanska, spanska och tyska.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
10 svar

I skrivande stund vet vi faktiskt inte helt säkert om detta är ett aprilskämt eller inte.

Apple har skickat ut uppdateringar till Pages, Numbers och Keynote som bjuder på en hel del nyheter till både iOS, iPadOS och MacOS.

Den första april 1976 registrerades Apple Computer Company av Steve Jobs, Steve Wozniak och Roland Wayne. Det lilla företaget som startade i Jobs föräldrars garage, men senare skulle göra stordåd och förändra världen.

Hallon firar första april genom att sänka priset på sitt abonnemang till 1 krona per månad.

Utvecklarna av den populära väder-appen Dark Sky meddelar idag att de har blivit uppköpta av Apple.

Fitbit är i farten med en uppföljare till sitt populära aktivitetsband som bjuder på en rad trevliga uppdateringar och nyheter.