Se biofilm hemma i soffan redan till helgen

Biosiffrorna är lägre än någonsin nu när hela världen sitter hemma på kammaren för att rädda sig från Covid-19. Filmbolagen gör vad de kan för att få ut sina filmer och släpper allt fler filmer direkt till streaming.

Universal erbjuder redan till helgen några stora biofilmer som vi kan se hemma i trygghet. Tjänsten kallas Premium VOD och innebär alltså en premiumtjänst för att hyra biofilm hemma från soffan. Premium video-on-demand.

Det blir kostsammare än att hyra de vanliga filmerna, vilket man kan förstå med tanke på dagens biobiljettpriser. För 189kr så äger man filmen i 48 timmar och kan se den hur många gånger man vill. Men samtidigt frågar vi oss hur premium det egentligen är när filmerna enbart kommer med stereoljud och i max 5-6mbps. Men det är såklart en lyx att kunna se biofilm hemma.

Filmerna som kan ge dig biokänsla hemma redan på fredag är dramat Emma, rysaren The Invisible Man och thrillern The Hunt, du hittar filmerna på SF Anytime. Dessutom får vi och de yngre tittarna Trolls 2 den 10 april, samma datum som filmen skulle gått upp på biograferna.

Vi lär få se en hel del fler filmer premiärvisas digitalt inom en snar framtid, i USA är listan såklart längre och SF Anytime skriver i sitt pressmeddelande;

"Flera andra filmbolag, både svenska och utländska, är i startgroparna med liknade satsningar för att möta de fallande publiksiffrorna på biograferna"

Källa: Moviezine

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
3 svar

I skrivande stund vet vi faktiskt inte helt säkert om detta är ett aprilskämt eller inte.

Apple har skickat ut uppdateringar till Pages, Numbers och Keynote som bjuder på en hel del nyheter till både iOS, iPadOS och MacOS.

Den första april 1976 registrerades Apple Computer Company av Steve Jobs, Steve Wozniak och Roland Wayne. Det lilla företaget som startade i Jobs föräldrars garage, men senare skulle göra stordåd och förändra världen.

Hallon firar första april genom att sänka priset på sitt abonnemang till 1 krona per månad.

Utvecklarna av den populära väder-appen Dark Sky meddelar idag att de har blivit uppköpta av Apple.

Fitbit är i farten med en uppföljare till sitt populära aktivitetsband som bjuder på en rad trevliga uppdateringar och nyheter.