WWDC blir helt digital i år

Apple går idag ut och meddelar att deras stora utvecklarkonferens WWDC blir helt digital och går av stapeln i juni.

Tidigare år har press, medarbetare och utvecklare samlats i Cupertino för att titta på de senaste versionerna av Apples kommande mjukvaror men i dessa Corona-tider så kommer eventet hållas online.

"Vi gör WWDC 2020 i juni tillgängligt för miljontals utvecklare på ett nytt, smart sätt i och med att vi bjuder in hela utvecklarvärlden till en helt ny upplevelse”, säger Phil Schiller, Apples chef för Worldwide Marketing. ”På grund av det aktuella hälsoläget har vi valt att skapa ett nytt format för WWDC 2020, med ett komplett program med presentation och workshoppar online som ger Apple-utvecklare runt om i världen fantastiska möjligheter att lära sig nya saker. Vi kommer att berätta mer de kommande veckorna.”

Apple passade även på att meddela att de avsätter en miljon dollar som ersättning till de verksamheter i San Jose som går miste om intäkterna som WWDC brukar inbringa. Om Apple kommer spara på krutet till juni och slopa att släppa nya produkter under mars månad återstår att se.

Skriven av Marcus Attefors

Enligt en läcka på Twitter har Apple en prototyp som påminner om Samsungs DeX med macOS som operativsystem.

Senaste ryktet säger att iPhone 12 blir utan 120Hz tills Apple har förfinat tekniken tillräckligt. Den höga uppdateringsfrekvensen tillsammans med hög upplösning blir troligtvis en för hård smäll mot batteritiden.

Apples utvecklarkonferens WWDC är över för denna gång men är vi nöjda eller besvikna? Det är den stora frågan.

Har du ett familjeabonnemang fast ni bara är två i hushållet så går det nu att komma lite billigare undan.

Apple Arcade debuterade tillsammans med iOS 13 förra hösten och verkar ha det svårt att behålla sina abonnenter, så nu ändras strategin.

Igår fick åtta app- och spelutvecklare ta emot Apple Design Award och två av dem är svenskar.