WWDC blir helt digital i år

Apple går idag ut och meddelar att deras stora utvecklarkonferens WWDC blir helt digital och går av stapeln i juni.

Tidigare år har press, medarbetare och utvecklare samlats i Cupertino för att titta på de senaste versionerna av Apples kommande mjukvaror men i dessa Corona-tider så kommer eventet hållas online.

"Vi gör WWDC 2020 i juni tillgängligt för miljontals utvecklare på ett nytt, smart sätt i och med att vi bjuder in hela utvecklarvärlden till en helt ny upplevelse”, säger Phil Schiller, Apples chef för Worldwide Marketing. ”På grund av det aktuella hälsoläget har vi valt att skapa ett nytt format för WWDC 2020, med ett komplett program med presentation och workshoppar online som ger Apple-utvecklare runt om i världen fantastiska möjligheter att lära sig nya saker. Vi kommer att berätta mer de kommande veckorna.”

Apple passade även på att meddela att de avsätter en miljon dollar som ersättning till de verksamheter i San Jose som går miste om intäkterna som WWDC brukar inbringa. Om Apple kommer spara på krutet till juni och slopa att släppa nya produkter under mars månad återstår att se.

Skriven av Marcus Attefors

Tim Cook verkar vara på shoppingtur i techbranchens galleria.

Uppköpet av AI-företaget Voysis skvallrar om att Apple satsar på att förbättra Siri.

Något som har funnits till Android-telefoner sedan urminnes tider är widgets på hemskärmen och nu ser det ut att komma till iOS och iPadOS.

Abonnemang för 0 kronor månaden? Ja det är galna tider!

Videosamtalsjätten Skype gör det enklare att hålla kontakten med nära och kära och kollegor.

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.