Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple tillåter reklam i Notiser

Igår uppdaterade Apple reglerna i sin guide för utvecklare, mer än 75% av alla enheter använder idag iOS 13 och nu vill Apple sätta krav på utvecklarna att alla appar ska vara utvecklade för att fungera med iOS 13 och funktionerna som kommer med det.

Det vill säga att utvecklarna ska integrera dark mode, ARkit 3 (om AR används) och att Sign In with Apple ska användas.

Något som låter fruktansvärt är att Apple börjar tillåta notiser med reklaminnehåll, men det gäller bara användare som godkänner det. Så den som inte vill ha det tvingas inte, vilket vi tycker är bra.

De talar också om att de kommer bli hårdare med att godkänna dejting-appar, spåtants-appar och annat hokus pokus. Kvalité och funktioner kommer inte påverka, de vill sålla bort appar inom dessa användningsområden. Vi känner spontant att Casinon också kunde behöva en utrotning.

De tar också bort möjligheten att tillverkaren kan be om att få ett femstjärnigt omdöme i App Store utan att användaren behöver lämna appen.

Ni kan läsa de uppdaterade reglerna och guiden i sin helhet här.

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.