Så får du tillbaka det klassiska startljudet på din Mac

Om du har en lite modernare Mac så har du nog noterat att det mysiga, klassiska startljudet är borta men det finns ett sätt att få det tillbaka.

En era var förbi när Apple i slutet av 2016 valde att ta bort det klassiska ljudet som kommer varje gång vi startar vår Mac. En Twitter-användare vid namn chaysegr gjorde en upptäckt här i dagarna och delade en video på Twitter där han hade lyckats få tillbaka det klassiska ljudet. Det verkar inte fungera på riktigt alla Mac-datorer men vi har testat på en MacBook Pro 13" (2019) och en MacBook Pro 16" (2019) och på båda fungerar ljudet. Ett krav är även att du har Catalina installerat och för att få det hela att fungera gör du följande:

  • Öppna Terminalen

  • Skriv följande: sudo nvram StartupMute=%00

  • Tryck på enter och fyll i ditt lösenord

  • Starta om datorn

Ett liknande terminalkommando gick att använda för ett par år sedan men Apple tog bort möjligheten till att använda det. Nu verkar de dock ha öppnat upp möjligheten igen i senaste versionen av Catalina vilket vi tackar för. Skulle ni vilja ta bort startljudet igen så är det bara att följa samma instruktioner som ovan men skriver istället följande i terminalen så tas det bort:

sudo nvram StartupMute=%01

Via 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
12 svar

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.

Det har länge talats om vad Apples kommande telefon med en lite lägre prislapp ska heta men nu verkar Apple själva ha rätat ut alla frågetecken.

Apple Watch är ju en trevlig produkt för att hålla lite extra koll på hälsan och att man rör sig tillräckligt och nu ser en barnversion av aktivitetsringarna vara på ingång.

Ingen vet nog riktigt hur säkerheten kring Apples prototyper ser ut men vi kan tänka oss att det inte är helt lätt att ta sig in i rätt rum för att få en inblick i framtiden.

Har du legat på sidan i sängen och fipplat med mobilen och stört dig på att Safari helt plötsligt lägger sig i landskapsläge? Det kan vara ett minne blott i framtiden.

LG ser ut att ge sina äldre flaggskepps-modeller från 2018 lite kärlek i höst i form av AirPlay 2 och HomeKit-stöd.