Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Så får du tillbaka det klassiska startljudet på din Mac

Om du har en lite modernare Mac så har du nog noterat att det mysiga, klassiska startljudet är borta men det finns ett sätt att få det tillbaka.

En era var förbi när Apple i slutet av 2016 valde att ta bort det klassiska ljudet som kommer varje gång vi startar vår Mac. En Twitter-användare vid namn chaysegr gjorde en upptäckt här i dagarna och delade en video på Twitter där han hade lyckats få tillbaka det klassiska ljudet. Det verkar inte fungera på riktigt alla Mac-datorer men vi har testat på en MacBook Pro 13" (2019) och en MacBook Pro 16" (2019) och på båda fungerar ljudet. Ett krav är även att du har Catalina installerat och för att få det hela att fungera gör du följande:

  • Öppna Terminalen

  • Skriv följande: sudo nvram StartupMute=%00

  • Tryck på enter och fyll i ditt lösenord

  • Starta om datorn

Ett liknande terminalkommando gick att använda för ett par år sedan men Apple tog bort möjligheten till att använda det. Nu verkar de dock ha öppnat upp möjligheten igen i senaste versionen av Catalina vilket vi tackar för. Skulle ni vilja ta bort startljudet igen så är det bara att följa samma instruktioner som ovan men skriver istället följande i terminalen så tas det bort:

sudo nvram StartupMute=%01

Via 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.