Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Adobe bjuder Appleanvändare på 30-årspresent

Året var 1990 och den 19 februari gjorde Adobe Photoshop sin debut på Macintosh. Trettio år har passerat och ingen har väl missat vad detta redigeringsprogram gjort för avtryck i världen. För att fira sin 30-årsdag adderar Adobe nya funktioner till Photoshop på iPad och Mac.

Vi väntade länge på iPad-versionen av Photoshop men i november förra året kom det tillslut. Adobe har jobbat snabbt för att lägga till nya funktioner som ska underlätta och verkligen briljera på en touch-skärm. En miljon nerladdningar och 2,8 miljoner dokument sparade till deras molntjänst har det blivit. Senaste funktionen i raden är nu "Object Selection Tool", en förenklad markering som gör det enkelt att markera objekt och att på ett intelligentare sätt hittar konturer av objektet i din bild. Funktionen använder sig av mekaniskt lärande och även de grövsta markeringarna förfinas och gör det betydligt mer lättarbetat. Adobe berättar också att "Refine Edge brush" även kommer till iPad vilket gör det ännu enklare att få till snygga konturer när man klipper och klistrar.

De bjuder också på fler inställningsmöjligheter till dina textlager, så att man kan ändra radavstånd och allt som man är van att kunna göra på sin dator. Dessutom förbättrar de sin molntjänst och gjort att sparande och nedladdning går upp till 90% snabbare.

På macOS förbättras innehållsmedvetandet, något man verkligen märker som Photoshop-användare att de jobbar på. Markeringar och automatisk ifyllning och "lagning" av fula konturer eller bakgrunder flyter på mycket bättre nu och ibland blir man häpen av vad Photoshop klarar av att göra nästan helt automatiskt. De gör de även möjligt att markera och ändra i flera objekt utan att behöva gå fram och tillbaka i olika isolerings-fönster. Vilket kommer göra att arbetet flyter på bättre.

De förbättrar även andra automatiska processer och algoritmer så som Lens Blur, som ska ge en mer naturlig bokeh, skärpa och oskärpa. Som på absolut bästa vis ska kunna ge en naturlig 3D-effekt på dina bilder.

Uppdateringarna har rullat ut till alla Creative Cloud-prenumeranter, Adobe uppmanar alla att dela sina Photoshop-minnen under hashtaggen #PsILoveYou30 och bjuder på en liten historielektion.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.