Adobe bjuder Appleanvändare på 30-årspresent

Året var 1990 och den 19 februari gjorde Adobe Photoshop sin debut på Macintosh. Trettio år har passerat och ingen har väl missat vad detta redigeringsprogram gjort för avtryck i världen. För att fira sin 30-årsdag adderar Adobe nya funktioner till Photoshop på iPad och Mac.

Vi väntade länge på iPad-versionen av Photoshop men i november förra året kom det tillslut. Adobe har jobbat snabbt för att lägga till nya funktioner som ska underlätta och verkligen briljera på en touch-skärm. En miljon nerladdningar och 2,8 miljoner dokument sparade till deras molntjänst har det blivit. Senaste funktionen i raden är nu "Object Selection Tool", en förenklad markering som gör det enkelt att markera objekt och att på ett intelligentare sätt hittar konturer av objektet i din bild. Funktionen använder sig av mekaniskt lärande och även de grövsta markeringarna förfinas och gör det betydligt mer lättarbetat. Adobe berättar också att "Refine Edge brush" även kommer till iPad vilket gör det ännu enklare att få till snygga konturer när man klipper och klistrar.

De bjuder också på fler inställningsmöjligheter till dina textlager, så att man kan ändra radavstånd och allt som man är van att kunna göra på sin dator. Dessutom förbättrar de sin molntjänst och gjort att sparande och nedladdning går upp till 90% snabbare.

På macOS förbättras innehållsmedvetandet, något man verkligen märker som Photoshop-användare att de jobbar på. Markeringar och automatisk ifyllning och "lagning" av fula konturer eller bakgrunder flyter på mycket bättre nu och ibland blir man häpen av vad Photoshop klarar av att göra nästan helt automatiskt. De gör de även möjligt att markera och ändra i flera objekt utan att behöva gå fram och tillbaka i olika isolerings-fönster. Vilket kommer göra att arbetet flyter på bättre.

De förbättrar även andra automatiska processer och algoritmer så som Lens Blur, som ska ge en mer naturlig bokeh, skärpa och oskärpa. Som på absolut bästa vis ska kunna ge en naturlig 3D-effekt på dina bilder.

Uppdateringarna har rullat ut till alla Creative Cloud-prenumeranter, Adobe uppmanar alla att dela sina Photoshop-minnen under hashtaggen #PsILoveYou30 och bjuder på en liten historielektion.

Kommentarer
2 svar

Tim Cook verkar vara på shoppingtur i techbranchens galleria.

Uppköpet av AI-företaget Voysis skvallrar om att Apple satsar på att förbättra Siri.

Något som har funnits till Android-telefoner sedan urminnes tider är widgets på hemskärmen och nu ser det ut att komma till iOS och iPadOS.

Abonnemang för 0 kronor månaden? Ja det är galna tider!

Videosamtalsjätten Skype gör det enklare att hålla kontakten med nära och kära och kollegor.

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.