Apple vill stoppa bok som avslöjar företagshemligheter

En bok som vi förmodligen aldrig kommer kunna köpa i Apple Books är boken från den tidigare Apple-anställde Tom Sadowski.

Apple har i dagarna skickat ett inte så vänskapligt brev till sin tidigare anställda Tom Sadowski som ansvarade för arbetet kring App Store i Tyskland, Schweiz och Österrike. Han var chef för arbetet under perioden 2014 till 2019 och valde efter sin uppsägning att skriva en bok om sin resa.

Tom Sadowski säger i en intervju med Der Spiegel att Apple har fått läsa boken innan den publicerades och att det inte kom några reaktioner från deras sida. Om detta stämmer eller inte låter vi vara osagt men Apple anser att problemet med boken är att den innehåller en hel del känslig information och affärshemligheter som de inte vill ska komma ut. I sitt brev kräver Apple att alla leveranser som gjorts till bokhandlare stoppas och de exemplar som redan har levereras ska skickas tillbaka och sedan ska samtliga böcker och texter förstöras.

Apple har kommenterat saken och är tydliga med att de värnar om pressfriheten men att boken innehåller konfidentiell information som inte ska föras vidare, nedan är hela uttalandet:

"Apple has long promoted a free press and supported authors of all types. While we regret the way this longstanding Apple employee violated our working relationship, his actions left us with no other option but to terminate his employment — a decision agreed upon by the works council. All workers should have the reasonable expectation that employment policies will be equally and fairly applied and all companies should have the reasonable expectation that their business practices will be kept confidential."

Via The Verge

Skriven av Marcus Attefors

Bilder som sägs visa den uppdaterade designen på iPhone 12 skvallrar om mindre flärp, kamerahumpen och widgetar på hemskärmen.

MacRent som erbjuder leasing och uthyrning av Apple-produkter har nu blivit större och etablerar sig i Skåne.

Tim Cook gick igår ut med en tweet och berättade vad det gör för att hjälpa till under epidemin av Convid-19.

Tim Cook verkar vara på shoppingtur i techbranchens galleria.

Uppköpet av AI-företaget Voysis skvallrar om att Apple satsar på att förbättra Siri.

Något som har funnits till Android-telefoner sedan urminnes tider är widgets på hemskärmen och nu ser det ut att komma till iOS och iPadOS.