Microsoft kommer lansera antivirus-app till iOS

Microsoft tycker att det behövs antivirus-skydd på våra iPhones och håller i skrivande stund på att utveckla en app för det som vi kommer kunna ha på våra telefoner.

Microsoft är förtegna med exakt vilken funktionalitet och vilka typer av virus den kommer ta hand om men mer information ska komma på säkerhetskonferensen RSA som går av stapeln nästa vecka. Frågan är om appen ens är nödvändig på en iOS-enhet dels för att virus knappt (om alls) existerar på plattformen samt att Apple inte låter tredjepartsutvecklare komma åt delar av iOS som krävs för att scanna efter virus.

Det verkar dock som att ett av de större målen med Microsofts app Defender är att undvika phishing så att anställda och privatpersoner inte lämnar ut sina användarnamn, lösenord eller annan känslig information till fel personer. Men exakt hur detta ska gå till är riktigt oklart.

Via The Verge

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
18 svar

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.

Det har länge talats om vad Apples kommande telefon med en lite lägre prislapp ska heta men nu verkar Apple själva ha rätat ut alla frågetecken.

Apple Watch är ju en trevlig produkt för att hålla lite extra koll på hälsan och att man rör sig tillräckligt och nu ser en barnversion av aktivitetsringarna vara på ingång.

Ingen vet nog riktigt hur säkerheten kring Apples prototyper ser ut men vi kan tänka oss att det inte är helt lätt att ta sig in i rätt rum för att få en inblick i framtiden.

Har du legat på sidan i sängen och fipplat med mobilen och stört dig på att Safari helt plötsligt lägger sig i landskapsläge? Det kan vara ett minne blott i framtiden.

LG ser ut att ge sina äldre flaggskepps-modeller från 2018 lite kärlek i höst i form av AirPlay 2 och HomeKit-stöd.