Vi behöver AirTag för att hitta rätt

Det mesta pekar på en ny budgetmodell av iPhone i mars, men vad mer för ess har apple i skjortärmen? Vi hoppas på AirTags, men rykten säger att vi får vänta lite till.

Det är väldigt mycket samma rykten som florerar just nu, Keynote 31 mars, iPhone SE 2, MacBook Pro 13 tum med nytt tangentbord och en uppdaterad iPad Pro med förbättrad kamera och 3D-sensor. Det gör att vi känner oss ganska säkra på vad vi kommer få se i år. Mer osäkert när, troligtvis sprids dessa nyheter ut på tre kommande event i mars, juni och september.

Enligt tradition så får vi såklart vänta på de nya iPhone-modellerna med 5G tills i september men efter förra årets många överraskningsmomentet som MacBook Pro 16 tum och AirPods Pro som släpptes helt utan maffiga presentationer så vet man inte, de kanske fortsätter i de banorna och släpper produkter lite när som även i år.

Den efterlängtade Tile-liknande spårningsbricka Apple AirTag har det ryktats om länge och det såg ut som att de kunde visas redan förra gången Apple höll låda i september, men så blev det inte. Nu säger Appleoraklet Ming-Chi Kuo att vi kanske får vänta lite till. Att tio miljoner AirTags ska tillverkas andra och tredje kvartalet i år. Det visar information från Universal Scientific Industrial som ska tillverka kretsarna till AirTags, vilket kan skvallra om att vi kanske får se AirTags först på WWCD i juni. Så ska vi tro på ryktade produktionsprocessen så låter det rimligt att Apple väntar med presentationen och att vi kanske först får våra brickor utskickade tillsammans med vår nya iPhone i höst.

Men samtidigt finns det en rapport som visar att företaget Cupertino ska hålla i Apples Event i mars och att det är iPhone SEs efterträdare och AirTags som ska stå i fokus. Så det är många rykten och vi vet inte vem man ska tro, men Kuo brukar ofta ha rätt så vi ställer in oss på att inte hitta våra nycklar förens i september.

Namnet AirTags hittades i iOS 13.2 och kod skvallrade om att de ska kopplas till din iPhone på samma sätt som ett par AirPods. AirTags är designade så att man lätt ska kunna placera den i sin nyckelknippa, plånbok, ryggsäck med mera och sedan kunna visas i Apples Hitta-app. Det sägs också att Apple har varumärkesskyddat namnet AirTags.

Källa: idownloadblog

Skriven av Dennis Klarin

Bilder som sägs visa den uppdaterade designen på iPhone 12 skvallrar om mindre flärp, kamerahumpen och widgetar på hemskärmen.

MacRent som erbjuder leasing och uthyrning av Apple-produkter har nu blivit större och etablerar sig i Skåne.

Tim Cook gick igår ut med en tweet och berättade vad det gör för att hjälpa till under epidemin av Convid-19.

Tim Cook verkar vara på shoppingtur i techbranchens galleria.

Uppköpet av AI-företaget Voysis skvallrar om att Apple satsar på att förbättra Siri.

Något som har funnits till Android-telefoner sedan urminnes tider är widgets på hemskärmen och nu ser det ut att komma till iOS och iPadOS.