Apple vill att det smarta hemmet ska vara smart på riktigt

Är du trött på att konfigurera och lägga till nya smarta produkter i ditt hem? Det kan bli ändring på det om Apple gör verklighet av sitt senaste patent.

Det är sidan Patently Apple som återigen har hittat ett smaskigt patent från Apple som vi mer än gärna ser att det blir verklighet. I patentet framgår det att Apple leker med tanken att det ska finnas ett system som kan konfigurera och installera smarta produkter automatiskt.

Apples smarta system ska då känna av så fort vi packar upp en ny pryl och drar igång den och lagom till att vi har satt den på rätt plats så är den redan konfigurerad. När vi sedan öppnar Hem-appen så ligger produkten redan placerad i rätt rum i hemmet och den är redo att användas. De verkar även ha storslagna planer för HomePod i det smarta hemmet då det framgår i patentet att de vill att systemet automatiskt ska känna av om det står en stor möbel i vägen för ljudet och om det gör det så ska ljudbilden anpassas därefter. Systemet ska även anpassa ljudbilden beroende på hur många i hushållet är hemma och vilka som ska få styra musiken.

Om detta blir verklighet återstår att se men det hade ju varit trevligt om allt sådant här sköttes per automatik i framtiden.

Källa: Patently Apple
Bild: 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
5 svar

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.

Det har länge talats om vad Apples kommande telefon med en lite lägre prislapp ska heta men nu verkar Apple själva ha rätat ut alla frågetecken.

Apple Watch är ju en trevlig produkt för att hålla lite extra koll på hälsan och att man rör sig tillräckligt och nu ser en barnversion av aktivitetsringarna vara på ingång.

Ingen vet nog riktigt hur säkerheten kring Apples prototyper ser ut men vi kan tänka oss att det inte är helt lätt att ta sig in i rätt rum för att få en inblick i framtiden.

Har du legat på sidan i sängen och fipplat med mobilen och stört dig på att Safari helt plötsligt lägger sig i landskapsläge? Det kan vara ett minne blott i framtiden.

LG ser ut att ge sina äldre flaggskepps-modeller från 2018 lite kärlek i höst i form av AirPlay 2 och HomeKit-stöd.