Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple vill att det smarta hemmet ska vara smart på riktigt

Är du trött på att konfigurera och lägga till nya smarta produkter i ditt hem? Det kan bli ändring på det om Apple gör verklighet av sitt senaste patent.

Det är sidan Patently Apple som återigen har hittat ett smaskigt patent från Apple som vi mer än gärna ser att det blir verklighet. I patentet framgår det att Apple leker med tanken att det ska finnas ett system som kan konfigurera och installera smarta produkter automatiskt.

Apples smarta system ska då känna av så fort vi packar upp en ny pryl och drar igång den och lagom till att vi har satt den på rätt plats så är den redan konfigurerad. När vi sedan öppnar Hem-appen så ligger produkten redan placerad i rätt rum i hemmet och den är redo att användas. De verkar även ha storslagna planer för HomePod i det smarta hemmet då det framgår i patentet att de vill att systemet automatiskt ska känna av om det står en stor möbel i vägen för ljudet och om det gör det så ska ljudbilden anpassas därefter. Systemet ska även anpassa ljudbilden beroende på hur många i hushållet är hemma och vilka som ska få styra musiken.

Om detta blir verklighet återstår att se men det hade ju varit trevligt om allt sådant här sköttes per automatik i framtiden.

Källa: Patently Apple
Bild: 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.