Recension: Vi testar att ha skydd på skyddet

AirPods Pro finns enbart att beställa i Apples ikoniska vita färg och vill man piffa till sitt kritvita fodral så finns det två helt nya alternativ.

Vi har testat två skydd, skal, fodral, accessoarer eller vad vi nu ska kalla det från Native Union och är det verkligen nödvändigt med ett skal på skalet? Vi börjar med det lite mer lyxiga skyddet som heter Leather Case. Det kommer förpackat i en rätt trevlig kartong och när vi öppnar kartongen så fylls rummet av doften från det italienska lädret. Ja vi får helt klart säga att vi har fått en bra start och nu är det dags att gå från ett kritvitt plastskal till lite italiensk lyx.

Om ni någon gång har ägt ett par supertighta läderbyxor så vet ni vilken kamp det kan vara att få på sig dem. När vi väl har fått på byxorna så rinner svetten och allt sitter lite snett, precis samma upplevelse fick vi med Leather Case. Läderfodralet är i två delar, en bit för locket och en bit för underdelen. När vi efter lite svordomar och svettattacker har fått på den undre delen så är det dags för locket. Efter ännu mer svordomar och funderingar på att ge upp så sitter även locket på plats. Men vi måste nog ändå säga att det var värt mödan. Undertecknad var väldigt skeptisk till ett skal på skalet men det är lyxigt och ett riktigt lyft från det rätt trötta plastfodralet som våra AirPods vilar och laddar upp sig i. Leather Case finns i fyra olika färger, Black, Tan, Navy och Green och kostar 510 kronor.

Nästa fodral har Native Union döpt till Curve Case och det italienska lädret är som bortblåst och istället får vi ett fodral i silikon. Eftersom vi fortfarande är skakiga i både fingrar och armar efter att ha tampats med italienaren så är vi tacksamma att Curve Case glider på betydligt enklare. Det har en rätt trevlig textur som gör våra AirPods lite trevligare att titta på men även mindre halt och enklare att hålla i. Det känns inte på några sätt som ett billigt skal från Wish utan vi trivs rätt bra med det. Curve Case finns i tre färger, Black, Navy och Rose och kostar 210 kronor.

Så det var faktiskt inte helt dumt med ett skal på skalet men Leather Case är både svårt att få på och att sedan ta av. Stundtals kändes det som att locket nästan skulle brytas av när vi försökte få bort det. Utöver detta så är det två trevliga skal som lyfter utseendet på AirPods Pro en hel del. Är ni sugna på att titta närmare på dessa ska så går de båda att köpa hos Native Union.

Skriven av Marcus Attefors

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.

Det har länge talats om vad Apples kommande telefon med en lite lägre prislapp ska heta men nu verkar Apple själva ha rätat ut alla frågetecken.

Apple Watch är ju en trevlig produkt för att hålla lite extra koll på hälsan och att man rör sig tillräckligt och nu ser en barnversion av aktivitetsringarna vara på ingång.

Ingen vet nog riktigt hur säkerheten kring Apples prototyper ser ut men vi kan tänka oss att det inte är helt lätt att ta sig in i rätt rum för att få en inblick i framtiden.

Har du legat på sidan i sängen och fipplat med mobilen och stört dig på att Safari helt plötsligt lägger sig i landskapsläge? Det kan vara ett minne blott i framtiden.

LG ser ut att ge sina äldre flaggskepps-modeller från 2018 lite kärlek i höst i form av AirPlay 2 och HomeKit-stöd.