Företagarnas syn på nya Mac Pro

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.

Vi begav oss till London för att prata med personer från olika företag som använder Mac Pro i det dagliga arbetet. Personerna vi fick träffa arbetade med olika saker, vissa skapade trailers till Hollywood-filmer medans andra gjorde animationer till bland annat den senaste Jumanji-filmen.

Vi pratade med James Rodgers på företaget Lunar Animation som berättade att nya Mac Pro har ändrat deras sätt att arbeta. De använde sig tidigare av iMac Pro som även den är en arbetshäst med bra hårdvara, men i jämförelse med Mac Pro så spelar den inte i samma liga. På Lunar Animation gjorde de bland annat introt till den senaste Jumanji-filmen och James berättade att allt som händer i introt görs i flera olika program och tack vare Mac Pro är de betydligt mer effektiva. Tidigare så tog det lång tid att ladda renderingar och pålagda effekter men med Mac Pro så har laddningstiderna kortats ned avsevärt vilket gör att de spar en hel del tid där de slipper sitta och rulla tummarna. De kan nu hoppa mellan de olika programmen de använder och starta flera olika processer samtidigt vilket effektiviserar arbetetet avsevärt.

På plats i London var även Thomas Carter som arbetar med att klippa ihop musikvideos och trailers till pampiga Hollywood-filmer. Thomas visade en kommande trailer till en film som han jobbar på där han i Final Cut Pro kan arbeta med originalupplösningen på sina 8K-videos helt utan några fördröjningar eller lagg. Thomas kan utan problem scrolla i tidslinjen och direkt se önskad frame. Han kan involvera massvis av olika klipp, ändra klipp och vinkel på några sekunder och kunde snabbt visa det färdiga resultatet för sina kunder direkt i Final Cut Pro i full upplösning utan att först behöva exportera materialet.

Trots att Thomas Carter och James Rodgers arbetade med helt olika saker så fanns det en gemensam nämnare som de båda lyfte fram - tid är pengar. Tidigare så har de behövt vänta på långa laddningstider när projekten de arbetar på ska renderas, eller när alla hundratals videoklipp i Final Cut Pro inte laddas in eller exporteras snabbt nog. Efter att de bytte ut sina datorer och sina anställdas datorer så har produktiviteten ökat och de kan nu få mer gjort under lika många arbetstimmar per dag.

Det är långt ifrån alla företag som kommer behöva köpa in en Mac Pro till sina anställda men med en Mac Pro på rätt företag så betalar datorn av sig snabbt. Det märks tydligt att Apple inte bara valde att slänga in massa hårdvara i ett chassi utan datorn är genomtänkt och de visar att de fortfarande har kvar sitt skarpa sinne för detaljer.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
5 svar

Apple har tagit ännu ett steg fram för sina kunders integritet och säkerhet i deras senaste iPad Pro som lanserades för ungefär en vecka sedan.

Det har länge talats om vad Apples kommande telefon med en lite lägre prislapp ska heta men nu verkar Apple själva ha rätat ut alla frågetecken.

Apple Watch är ju en trevlig produkt för att hålla lite extra koll på hälsan och att man rör sig tillräckligt och nu ser en barnversion av aktivitetsringarna vara på ingång.

Ingen vet nog riktigt hur säkerheten kring Apples prototyper ser ut men vi kan tänka oss att det inte är helt lätt att ta sig in i rätt rum för att få en inblick i framtiden.

Har du legat på sidan i sängen och fipplat med mobilen och stört dig på att Safari helt plötsligt lägger sig i landskapsläge? Det kan vara ett minne blott i framtiden.

LG ser ut att ge sina äldre flaggskepps-modeller från 2018 lite kärlek i höst i form av AirPlay 2 och HomeKit-stöd.