Apple lanserar Swift Playgrounds till Mac

I september 2016 lanserade Apple Swift Playgrounds till iPad och nu kommer samma app även till Mac.

Precis som till iPad är appen utvecklad för att väcka intresset för programmering genom att låta användarna lära sig grunden på ett pedagogiskt och roligt sätt. Swift Playgrounds kräver inte någon tidigare kunskap inom programmering vilket gör att det passar lika bra att använda denna hemma eller för lärare att använda sig av i skolan.

Vill du ladda ned Swift Playground till Mac så går det att göra i App Store.

Skriven av Marcus Attefors

Microsoft har nu valt att samla Word, Excel och Powerpoint i en app istället för att vi ska ha flera olika på telefonen.

Minns ni Nintendos populära spelenhet Game Boy? Nu har Elago släppt ett skal så du kan få ditt AirPods-fodral att se ut som den gamla klassikern.

Året var 1990 och den 19 februari gjorde Adobe Photoshop sin debut på Macintosh. Trettio år har passerat och ingen har väl missat vad detta redigeringsprogram gjort för avtryck i världen. För att fira sin 30-årsdag adderar Adobe nya funktioner till Photoshop på iPad och Mac.

MacStories egna Federico Viticci har upptäckt att man nu kan få fram alternativa albumversioner i Apple Music, något Apple har lånat direkt från Beats.

Apple Music är en av Apples flera prenumerationstjänster och har blivit en viktig inkomstkälla för företaget. Deras största konkurrent är Spotify och det här med färdigkurerade spellistor gillar de båda.

En bok som vi förmodligen aldrig kommer kunna köpa i Apple Books är boken från den tidigare Apple-anställde Tom Sadowski.