Antal enheter med iOS 13 ökar stadigt

Apple har i dagarna släppt lite färska siffror på hur många enheter som har uppdaterat till iOS 13 och deras kunder har varit rätt duktiga på att uppdatera sina enheter.

Enligt Apple så är nu iOS 13 installerat på 77 procent av alla iPhones som har släppts de senaste fyra åren. Vi har 17 procent som fortsätter att tuffa vidare på iOS 12 och 6 procent har en ännu äldre iOS-version. Tittar vi på alla iPhones som är igång på vår runda jord oavsett ålder så har 70 procent av dessa iOS 13 installerat, 23 procent har iOS 12 medans 7 procent har en äldre iOS-version.

Eftersom iOS till iPad inte längre finns så har Apple även börjat visa hur det ser ut för iPadOS och här skiljer sig siffrorna en del från iPhone. Totalt kör 79 procent av alla iPads som har släppts de senaste fyra åren iPadOS 13 och 19 procent kör iOS 12 och 2 procent kör en ännu äldre version av iOS. Tittar vi på alla iPads oavsett ålder så har 57 procent iPadOS 13, 27 procent iOS 12 och 16 procent ar en ännu äldre version.

Via MacRumors

Skriven av Marcus Attefors

HomeKit-tillbehören får idag tillökning då Arlo har gått ut och meddelat att deras populära kamera Arlo Pro 3 får stöd för HomeKit.

En uppdaterad version av iPad Pro sägs redan vara i produktion och tros kunna släppas fri redan i mars.

Det mesta pekar på en ny budgetmodell av iPhone i mars, men vad mer för ess har apple i skjortärmen? Vi hoppas på AirTags, men rykten säger att vi får vänta lite till.

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.

Apple talade idag om att de inte kommer nå sina mål uppsatta för första kvartalet i år och det beror huvudsakligen på coronavirusepidemin i Kina.