Dessa Sonos-produkter får inte längre uppdateringar

Sonos har idag valt att gå ut och meddela på sin blogg att vissa av deras äldre produkter inte längre kommer att få framtida uppdateringar från och med maj 2020.

Enheterna som berörs är Zone Players, Connect och Connect: Amp (lanserade 2006; inkluderar versioner sålda fram till 2015), första generationens Play: 5 (lanserad 2009), CR200 (lanserad 2009) och Bridge (lanserad 2007). Användare som äger produkterna ovan kommer att få två alternativ av Sonos:

Alternativ ett är att fortsatt använda produkterna men med vetskap att systemet inte kommer att få några fler uppdateringar och därav inte heller några nya funktioner. Alternativ två är att uppgradera produkten till en ny via Sonos Trade Up-program där man återvinner sin gamla produkt och får 30 procent rabatt på en ny. Enheten ska då markeras som återvunnen och efter knappt en månad brickas enheten så den inte går att använda. Om du själv inte har möjlighet att ta dig till en återvinningscentral så står Sonos för frakten om du vill skicka in den istället.

Sonos skriver på sin blogg:

"I en ideal värld skulle alla våra produkter vara för evigt, men för tillfället är vi begränsade av den befintliga tekniken. Vi har ett trefaldigt ansvar: att bygga produkter som håller länge, att kontinuerligt leta efter sätt som göra våra produkter mer miljövänliga genom material, förpackningar och vår leveranskedja, samt ta ansvar för att hjälpa dig med övergången när produkterna är nära slutet av sin livslängd.
Vi har alltid trott på valfrihet, vare sig det handlar om val av streamingtjänst eller sätt att kontrollera din lyssningsupplevelse. Vi hoppas att de alternativ som tillhandahålls gör att du kan göra det val som är rätt för dig.
Vi är hedrade över att ha en plats i ditt hem och vill se till att fortsätta förse dig med den bästa upplevelsen vi kan, även när produkter når slutet av sin livslängd."

Källa: Sonos

Skriven av Marcus Attefors

Apple rapporteras flytta en del av sin tillverkning från Kina till Taiwan på grund av coronaviruset.

HomeKit-tillbehören får idag tillökning då Arlo har gått ut och meddelat att deras populära kamera Arlo Pro 3 får stöd för HomeKit.

En uppdaterad version av iPad Pro sägs redan vara i produktion och tros kunna släppas fri redan i mars.

Det mesta pekar på en ny budgetmodell av iPhone i mars, men vad mer för ess har apple i skjortärmen? Vi hoppas på AirTags, men rykten säger att vi får vänta lite till.

Apple Pay fortsätter bredda ut sig i Sverige och idag lanserades Apple Pay till Volvokortet.

Mac Pro är en dator som vi vanliga dödliga förmodligen aldrig kommer att äga på grund av dess prislapp, men hos många företag är den efterlängtad.