AirPods dominerar True Wireless-segmentet

Det finns idag en uppsjö av tillverkare på marknaden som säljer True Wireless-hörlurar men ingen kommer i närheten av Apples försäljningssiffror.

Analysfirman Strategy Analytics har presenterat lite siffror som visar att under 2019 stod Apple för 71 procent av de globala intäkterna när det kommer till trådlösa hörlurar i True Wireless-segmentet.

När AirPods först lanserades så exploderade internet av diverse memes där folk hade stoppat tandborsthuvuden i öronen och kallade dem AirPods. Ingen visste väl egentligen hur bra AirPods skulle sälja då prislappen kunde ha skrämt bort potentiella kunder. Så blev inte fallet och Strategy Analytics meddelar nu att under 2019 sålde Apple ca 60 miljoner par AirPods. Så det går minst sagt att säga att AirPods är en stor succé och ligger i ett segment som Apple dominerar.

Skriven av Marcus Attefors

Det har skrivits mycket om en ny laddningsstandard inom EU, näst på tur tycks vara tvång att kunder enkelt ska kunna byta ut sina batterier själva.

Ett patent som Apple nyss tog över skvallrar om det. Det tycks peka på ett helt hemmabiosystem och inte bara en uppdatering av HomePod. Vore inte det drömmen?

Vi lever i en härlig värld där vi numera inte behöver släpa med oss en MP3-spelare, en digitalkamera, GPS, och en miniräknare då vi har allt inbakat i telefonen.

Vi vet alla att musstödet som kom i iPadOS 13 inte var riktigt det där vi hade förväntat oss men det ser ut att kunna bli bättre.

Serienumret A2015 har dykt upp i FCC-registret och skvallrar om att det Appleägda Beats snart släpper Powerbeats 4.

Trust har lanserat en ny mikrofon som riktar in sig till de som vill använda den för gaming eller för sin första podcast och vi har hårdtestat den i vår nylanserade podd Macradion.