Apple söker av iCloud efter barnutnyttjande

Apple var på CES-mässan för första gången på 28 år. Men det blev inte så storslaget som vi kanske hoppades. De var där för att prata säkerhet, något de varit tydliga med att ta på största allvar senaste tiden och har blivit deras senaste marknadsföringsstrategi.

I själva verket var det Jane Horvath, chef för Global Integritet hos Apple som var på besök och talade om vad de sysslar med inom just detta. Hon talade om att de just nu söker igenom iCloud för att kunna hitta och stänga av konton som innehåller barn som far illa. De använder sig av en bildmatchningsteknologi som påminner om ett SPAM-filer för e-mail.

Det är såklart toppen att de gör detta och alla som våldför sig på barn borde skaka galler och inget sådant ska få finnas ens på de mörkaste platser på internet. Men självklart får det en att tänka och de har möts av en del kritik angående hur privata ens filer faktiskt är på iCloud.

Källa: übergizmo.com

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
5 svar

Då var det äntligen fredag och vad passar då inte bättre än lite hederligt fredagstrams?

Ikeas smarta gardiner fick stöd för HomeKit för mindre än två veckor sedan i USA, men stöter redan på tekniska problem.

Det finns idag en uppsjö av tillverkare på marknaden som säljer True Wireless-hörlurar men ingen kommer i närheten av Apples försäljningssiffror.

Hur många gånger har man inte svurit över att man har fel kabel med sig, eller försöker vända USB-kontakten åt rätt håll för femtiofjärde gången. Vore det inte skönt med en standard där alla använder lika så att det alltid finns inkopplade kablar att tillgå. Det kan bli sanning. EU-parlamentet röstar om en EU-standard.

Från och med idag börjar Instagram rulla ut direktmeddelanden på desktopversionen av Instagram. Men bara en liten procentsats av deras 500 miljoner användare får det redan idag.

Den 16:e december släppte Apple en uppdatering till AirPods Pro och nästan omedelbart efteråt började användare märka att brusreduceringen inte längre var lika bra.