Apple söker av iCloud efter barnutnyttjande

Apple var på CES-mässan för första gången på 28 år. Men det blev inte så storslaget som vi kanske hoppades. De var där för att prata säkerhet, något de varit tydliga med att ta på största allvar senaste tiden och har blivit deras senaste marknadsföringsstrategi.

I själva verket var det Jane Horvath, chef för Global Integritet hos Apple som var på besök och talade om vad de sysslar med inom just detta. Hon talade om att de just nu söker igenom iCloud för att kunna hitta och stänga av konton som innehåller barn som far illa. De använder sig av en bildmatchningsteknologi som påminner om ett SPAM-filer för e-mail.

Det är såklart toppen att de gör detta och alla som våldför sig på barn borde skaka galler och inget sådant ska få finnas ens på de mörkaste platser på internet. Men självklart får det en att tänka och de har möts av en del kritik angående hur privata ens filer faktiskt är på iCloud.

Källa: übergizmo.com

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
5 svar

Undertecknad jobbar lika mycket på min MacBook Pro som min iPad Pro men när mörkret faller får jag gå över till min Macbook Pro igen.

Det läcks och ryktas för fullt kring iPhone i vanlig ordning. Förr krävdes det att en Apple-anställd skulle glömma kvar sin prototyp på någon sliskig bar efter en våt utekväll. För att senare få sparken när någon nyfiken teknikbloggare köpte den för hutlösa priser och läckte ut bilder. Sägs det.

Super Bowl 1984 var inte bara en härlig dag för alla som gillar amerikansk fotboll utan det var även en stor dag för Apple.

Ryktena om en uppföljare till iPhone SE började nog bara något år efter att telefonen hade släppts men frågan är om 2020 är året då ryktena äntligen stämmer?

Native Union som tar fram allt från kablar till laddare och skal meddelar idag via en pressrelease att deras fodral till AirPods Pro nu går att köpa.

Apple har sedan ett par år tillbaka haft stöd för AR (Augmented Reality) i sina iPads och iPhones och Tim Cook har i en intervju sagt att det kommer hända mycket med AR de närmaste tio åren.