Apple slutar sälja Sonos med Alexa och Google assistent

Sonos stämmer Google, Apple slutar sälja Sonos-högtalare med röstassistenter, vad händer? Har Apple ett finger med i spelet?

Sonos stämmer Google för stöld av deras patent på smarta högtalare med röstassistent. Sonos argument är att företaget har utnyttjat att de får se tidiga ritningar på deras högtalare - vilket var ett krav från Google för att Sonos skulle få integrera deras musiktjänst till en början. Men nu när Google konkurrerar med egna högtalare har Sonos ångrat sig. Sonos stämmer bara Google men riktar samma anklagelser mot Amazon med deras röstassistent Alexa.

Sonos har förespåtts att komma med en egen röstassistent, men ännu har bolaget inte visat upp något på den fronten. Men nu kanske de blir illa tvungna om de hamnar i konflikt med båda de giganter som förser deras enheter med röstassistenter.

Sonos stödjer Apple AirPlay 2 och Apple Music men är inte direkt integrerat med Siri. Apple väljer dessutom att bara sälja Sonos Play SL som saknar mikrofon och assistenter. Så om det är ett tecken på att Apple har ett finger med i spelet kan vi bara sia om idag. Så detta kan bli spännande att följa.

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
1 svar

Undertecknad jobbar lika mycket på min MacBook Pro som min iPad Pro men när mörkret faller får jag gå över till min Macbook Pro igen.

Det läcks och ryktas för fullt kring iPhone i vanlig ordning. Förr krävdes det att en Apple-anställd skulle glömma kvar sin prototyp på någon sliskig bar efter en våt utekväll. För att senare få sparken när någon nyfiken teknikbloggare köpte den för hutlösa priser och läckte ut bilder. Sägs det.

Super Bowl 1984 var inte bara en härlig dag för alla som gillar amerikansk fotboll utan det var även en stor dag för Apple.

Ryktena om en uppföljare till iPhone SE började nog bara något år efter att telefonen hade släppts men frågan är om 2020 är året då ryktena äntligen stämmer?

Native Union som tar fram allt från kablar till laddare och skal meddelar idag via en pressrelease att deras fodral till AirPods Pro nu går att köpa.

Apple har sedan ett par år tillbaka haft stöd för AR (Augmented Reality) i sina iPads och iPhones och Tim Cook har i en intervju sagt att det kommer hända mycket med AR de närmaste tio åren.