Apple slutar sälja Sonos med Alexa och Google assistent

Sonos stämmer Google, Apple slutar sälja Sonos-högtalare med röstassistenter, vad händer? Har Apple ett finger med i spelet?

Sonos stämmer Google för stöld av deras patent på smarta högtalare med röstassistent. Sonos argument är att företaget har utnyttjat att de får se tidiga ritningar på deras högtalare - vilket var ett krav från Google för att Sonos skulle få integrera deras musiktjänst till en början. Men nu när Google konkurrerar med egna högtalare har Sonos ångrat sig. Sonos stämmer bara Google men riktar samma anklagelser mot Amazon med deras röstassistent Alexa.

Sonos har förespåtts att komma med en egen röstassistent, men ännu har bolaget inte visat upp något på den fronten. Men nu kanske de blir illa tvungna om de hamnar i konflikt med båda de giganter som förser deras enheter med röstassistenter.

Sonos stödjer Apple AirPlay 2 och Apple Music men är inte direkt integrerat med Siri. Apple väljer dessutom att bara sälja Sonos Play SL som saknar mikrofon och assistenter. Så om det är ett tecken på att Apple har ett finger med i spelet kan vi bara sia om idag. Så detta kan bli spännande att följa.

Källa: 9to5mac

Skriven av Dennis Klarin
Kommentarer
1 svar

Microsoft har nu valt att samla Word, Excel och Powerpoint i en app istället för att vi ska ha flera olika på telefonen.

Minns ni Nintendos populära spelenhet Game Boy? Nu har Elago släppt ett skal så du kan få ditt AirPods-fodral att se ut som den gamla klassikern.

Året var 1990 och den 19 februari gjorde Adobe Photoshop sin debut på Macintosh. Trettio år har passerat och ingen har väl missat vad detta redigeringsprogram gjort för avtryck i världen. För att fira sin 30-årsdag adderar Adobe nya funktioner till Photoshop på iPad och Mac.

MacStories egna Federico Viticci har upptäckt att man nu kan få fram alternativa albumversioner i Apple Music, något Apple har lånat direkt från Beats.

Apple Music är en av Apples flera prenumerationstjänster och har blivit en viktig inkomstkälla för företaget. Deras största konkurrent är Spotify och det här med färdigkurerade spellistor gillar de båda.

En bok som vi förmodligen aldrig kommer kunna köpa i Apple Books är boken från den tidigare Apple-anställde Tom Sadowski.