CES: Somfy visar upp ett stilrent lås till ytterdörren

Det är en riktig utmaning att hitta ett vettigt smart lås som är snabbt, enkelt att installera och som inte låter sanslöst högt.

Just dessa saker ser Somfy ut att kunna lösa med låset "Door Keeper" som är riktat till den europeiska marknaden. Låset har en rad smarta funktioner där det bland annat kommer utrustat med en vibrationssensor som känner om någon försöker bryta upp det. Om så är fallet så skickas det direkt en notis till användarens telefon som sedan kan ringa polisen. Som det ser ut på designen så gissar vi att detta placeras över befintligt lås vilket är tacksamt då installationen då är relativt smärtfri. Door Keeper är även utrustat med deras egna patenterade IntelliTAG som kan känna av om dörren faktiskt är låst eller olåst vilket de flesta lås som monteras på ett befintligt inte kan göra idag.

Det ska även ha en snabb och tyst motor och det har stöd för Amazon Alexa och Google Home. Om även HomeKit-stöd kommer att komma återstår att se men vi håller tummarna. Door Keeper kommer nå butikerna under andra kvartalet 2020 och vad det kan tänkas kosta är fortfarande inte annonserat.

Via HomeKitauthority

Skriven av Marcus Attefors

Undertecknad jobbar lika mycket på min MacBook Pro som min iPad Pro men när mörkret faller får jag gå över till min Macbook Pro igen.

Det läcks och ryktas för fullt kring iPhone i vanlig ordning. Förr krävdes det att en Apple-anställd skulle glömma kvar sin prototyp på någon sliskig bar efter en våt utekväll. För att senare få sparken när någon nyfiken teknikbloggare köpte den för hutlösa priser och läckte ut bilder. Sägs det.

Super Bowl 1984 var inte bara en härlig dag för alla som gillar amerikansk fotboll utan det var även en stor dag för Apple.

Ryktena om en uppföljare till iPhone SE började nog bara något år efter att telefonen hade släppts men frågan är om 2020 är året då ryktena äntligen stämmer?

Native Union som tar fram allt från kablar till laddare och skal meddelar idag via en pressrelease att deras fodral till AirPods Pro nu går att köpa.

Apple har sedan ett par år tillbaka haft stöd för AR (Augmented Reality) i sina iPads och iPhones och Tim Cook har i en intervju sagt att det kommer hända mycket med AR de närmaste tio åren.