Schweiz tröttnade på Apple TV-kontrollen

Blir du inte riktigt kompis med kontrollen till Apple TV 4 och Apple TV 4K? Då är det läge att sälja huset, säga upp dig från jobbet och flytta till Schweiz.

Det är den schweiziska operatören Salt som nu har lanserat sin egna tolkning av Apple TV-kontrollen där vi känner igen designen men vi slipper den sladdriga touchen. Kontrollen som kostar 20 franc (ca 190 kronor) har alla funktioner vi kan vänta oss från Apples kontroll utom mikrofon för Siri. Kontrollen har tagits fram i samarbete med Apple och den går att använda direkt ur kartongen så ingen parning krävs. Vad som inte framgår på deras hemsida är om den använder sig av IR eller Bluetooth.

Vi hade gärna lagt vantarna på denna för att testa men än så länge säljer Salt enbart kontrollen i Schweiz.

Skriven av Marcus Attefors

Apples spin off av det populära inslaget från The Late Late Show with James Corden, Carpool Karaoke kommer med en ny säsong som har premiär idag.

I flera år har olika personer försökt hitta en bakdörr in i Apple TV 3 för att användare ska kunna jailbreaka sin enhet och nu är den dagen här.

För ett par dagar sedan gick Sonos ut och meddelade att vissa äldre enheter inte längre kommer att få några uppdateringar och sedan dess har internet fullkomligt exploderat av upprörda kunder.

Undertecknad jobbar lika mycket på min MacBook Pro som min iPad Pro men när mörkret faller får jag gå över till min Macbook Pro igen.

Det läcks och ryktas för fullt kring iPhone i vanlig ordning. Förr krävdes det att en Apple-anställd skulle glömma kvar sin prototyp på någon sliskig bar efter en våt utekväll. För att senare få sparken när någon nyfiken teknikbloggare köpte den för hutlösa priser och läckte ut bilder. Sägs det.

Super Bowl 1984 var inte bara en härlig dag för alla som gillar amerikansk fotboll utan det var även en stor dag för Apple.