Apple visar upp sexton tum ren kärlek

Idag kom dagen som många har väntat på och Apple visar upp lite nytt på bärbara sidan i form av en 16-tums MacBook Pro.

Den nya modellen har som sagt en skärm på sexton tum och den ersätter den tidigare 15-tummaren som inte längre går att köpa hos Apple. Storleksmässigt jämfört med 15-tummaren skiljer det sig inte mer än någon millimeter på längden och tjockleken. Skärmupplösningen på MacBook Pro 16” är på 3072x1920 pixlar och Apple har även valt att slopa det gamla tangentbordet som många kunder har haft problem med. Nu heter det ”Magic Keyboard” och det bygger på saxmekanism istället för den tidigare butterfly-mekanismen. Tangenterna har en slaghöjd på en millimeter och en trevlig nyhet är att vi har fått tillbaka den fysiska Escape-tangenten som är separerad från Touch Bar. Även piltangenterna har gått tillbaka till den klassiska designen som påminner om ett upp-och-nedvänt T.

Om vi öppnar upp huven så hittar vi Intels 9:e generations Core i7 eller Core i9 med sex eller åtta kärnor och den går att utrusta med upp till 64GB RAM och hela 8TB lagringsutrymme. När det kommer till grafikkort så går det att välja på ett Radeon Pro 5300M (4 GB gddr6-minne) eller ett Radeon Pro 5500M (upp till 8GB gddr6-minne). De har även klämt in sex högtalare och dubbla kraftutjämnande baselement i datorn och tre mikrofoner som enligt Apple ska vara av studiokvalitet. Batteriet har även högre kapacitet än någon annan av Apples tidigare bärbara datorer och ska ge upp till 11 timmars batteritid.

När det kommer till priset så ligger instegsmodellen på 29 990 kronor och vill du ha det absolut bästa och flådigaste i hårdvaruväg så landar prislappen på 71 299 kronor. Datorn går att beställa redan idag och enligt Apples hemsida så är det ungefär en veckas leveranstid på den i skrivande stund.

Källa Apple

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
13 svar

Jag vet inte hur det är med er men min lightningport på telefonen är mer eller mindre oanvänd, så skulle det fungera med en telefon som helt saknar laddningsport?

Har du gått och drömt om att kunna spela in lite härliga filmer med din personliga Memoji så är det nu möjligt via Apples egna app Clips.

Väntan har varit lång men nu är dagen som många har väntat på äntligen här -Swedbank har nu stöd för Apple Pay

Att ha kameror placerade i hemmet kan vara lite obehagligt dels för att man kan ha känslan av att bli övervakad men sen även ur ett säkerhetsperspektiv - vem kan egentligen titta på den här strömmen?

Apple kommer precis som tidigare år haka på Black Friday och kör återigen med presentkort som kan användas i deras butiker.

För ungefär en månad sedan lanserade Apple en ny version av sina AirPods som är av typen in-ear och källor till Bloomberg meddelar nu att efterfrågan är högre än vad Apple hade räknat med.