Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple visar upp sexton tum ren kärlek

Idag kom dagen som många har väntat på och Apple visar upp lite nytt på bärbara sidan i form av en 16-tums MacBook Pro.

Den nya modellen har som sagt en skärm på sexton tum och den ersätter den tidigare 15-tummaren som inte längre går att köpa hos Apple. Storleksmässigt jämfört med 15-tummaren skiljer det sig inte mer än någon millimeter på längden och tjockleken. Skärmupplösningen på MacBook Pro 16” är på 3072x1920 pixlar och Apple har även valt att slopa det gamla tangentbordet som många kunder har haft problem med. Nu heter det ”Magic Keyboard” och det bygger på saxmekanism istället för den tidigare butterfly-mekanismen. Tangenterna har en slaghöjd på en millimeter och en trevlig nyhet är att vi har fått tillbaka den fysiska Escape-tangenten som är separerad från Touch Bar. Även piltangenterna har gått tillbaka till den klassiska designen som påminner om ett upp-och-nedvänt T.

Om vi öppnar upp huven så hittar vi Intels 9:e generations Core i7 eller Core i9 med sex eller åtta kärnor och den går att utrusta med upp till 64GB RAM och hela 8TB lagringsutrymme. När det kommer till grafikkort så går det att välja på ett Radeon Pro 5300M (4 GB gddr6-minne) eller ett Radeon Pro 5500M (upp till 8GB gddr6-minne). De har även klämt in sex högtalare och dubbla kraftutjämnande baselement i datorn och tre mikrofoner som enligt Apple ska vara av studiokvalitet. Batteriet har även högre kapacitet än någon annan av Apples tidigare bärbara datorer och ska ge upp till 11 timmars batteritid.

När det kommer till priset så ligger instegsmodellen på 29 990 kronor och vill du ha det absolut bästa och flådigaste i hårdvaruväg så landar prislappen på 71 299 kronor. Datorn går att beställa redan idag och enligt Apples hemsida så är det ungefär en veckas leveranstid på den i skrivande stund.

Källa Apple

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.