Apple visar upp sexton tum ren kärlek

Idag kom dagen som många har väntat på och Apple visar upp lite nytt på bärbara sidan i form av en 16-tums MacBook Pro.

Den nya modellen har som sagt en skärm på sexton tum och den ersätter den tidigare 15-tummaren som inte längre går att köpa hos Apple. Storleksmässigt jämfört med 15-tummaren skiljer det sig inte mer än någon millimeter på längden och tjockleken. Skärmupplösningen på MacBook Pro 16” är på 3072x1920 pixlar och Apple har även valt att slopa det gamla tangentbordet som många kunder har haft problem med. Nu heter det ”Magic Keyboard” och det bygger på saxmekanism istället för den tidigare butterfly-mekanismen. Tangenterna har en slaghöjd på en millimeter och en trevlig nyhet är att vi har fått tillbaka den fysiska Escape-tangenten som är separerad från Touch Bar. Även piltangenterna har gått tillbaka till den klassiska designen som påminner om ett upp-och-nedvänt T.

Om vi öppnar upp huven så hittar vi Intels 9:e generations Core i7 eller Core i9 med sex eller åtta kärnor och den går att utrusta med upp till 64GB RAM och hela 8TB lagringsutrymme. När det kommer till grafikkort så går det att välja på ett Radeon Pro 5300M (4 GB gddr6-minne) eller ett Radeon Pro 5500M (upp till 8GB gddr6-minne). De har även klämt in sex högtalare och dubbla kraftutjämnande baselement i datorn och tre mikrofoner som enligt Apple ska vara av studiokvalitet. Batteriet har även högre kapacitet än någon annan av Apples tidigare bärbara datorer och ska ge upp till 11 timmars batteritid.

När det kommer till priset så ligger instegsmodellen på 29 990 kronor och vill du ha det absolut bästa och flådigaste i hårdvaruväg så landar prislappen på 71 299 kronor. Datorn går att beställa redan idag och enligt Apples hemsida så är det ungefär en veckas leveranstid på den i skrivande stund.

Källa Apple

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
13 svar

För ett par veckor sedan skickade IKEA ut en uppdatering som gjorde att deras rullgardiner fick stöd för HomeKit - men enbart i USA. Nu har uppdateringen äntligen nått vårt avlånga land.

Apples spin off av det populära inslaget från The Late Late Show with James Corden, Carpool Karaoke kommer med en ny säsong som har premiär idag.

I flera år har olika personer försökt hitta en bakdörr in i Apple TV 3 för att användare ska kunna jailbreaka sin enhet och nu är den dagen här.

För ett par dagar sedan gick Sonos ut och meddelade att vissa äldre enheter inte längre kommer att få några uppdateringar och sedan dess har internet fullkomligt exploderat av upprörda kunder.

Undertecknad jobbar lika mycket på min MacBook Pro som min iPad Pro men när mörkret faller får jag gå över till min Macbook Pro igen.

Det läcks och ryktas för fullt kring iPhone i vanlig ordning. Förr krävdes det att en Apple-anställd skulle glömma kvar sin prototyp på någon sliskig bar efter en våt utekväll. För att senare få sparken när någon nyfiken teknikbloggare köpte den för hutlösa priser och läckte ut bilder. Sägs det.