Apple sjösätter nytt reparationsprogram för iPhone

Att bli en auktoriserad Apple-partner är inte helt enkelt men nu har Apple gjort det lättare för både små och stora företag att reparera iPhone.

Det enda kravet för att kunna ansöka till det nya programmet är att företaget har en Apple-certifierad tekniker som kan utföra reparationerna. Det kostar ingenting att ansöka och när ansökan är godkänd får man tillgång till reservdelar, utbildningar, manualer och diagnostik likt de bolag som är en auktoriserad Apple-partner.

Apple har kört ett pilotprogram i Europa, Asien och Nordamerika som har varit lyckat och därför kommer nu programmet dra igång i USA. Det kommer att expandera till fler länder, men när det kan tänkas hända säger de inte. Apple skriver i sitt pressmeddelande:

”To better meet our customers’ needs, we’re making it easier for independent providers across the US to tap into the same resources as our Apple Authorized Service Provider network, when a repair is needed, a customer should have confidence the repair is done right. We believe the safest and most reliable repair is one handled by a trained technician using genuine parts that have been properly engineered and rigorously tested.”

Programmet gäller enbart iPhone-modeller där garantin har löpt ut och deras förhoppning är att fler ska reparerar sina telefoner med genuina reservdelar, och att det ska gå att göra på fler ställen än idag.

Källa: Apple

Skriven av Marcus Attefors

Apples iPhone 11 har precis hunnit släppas och direkt är det någon som ska testa hur väl den klarar av att tappas i marken.

När Apple visade upp sina nya iPhone-modeller så trodde många att det skulle komma en "One more thing" i form av en konkurrent till trackern Tile, men så blev det inte.

Igår släpptes watchOS 6 och iOS 13 och de två uppdateringarna bjöd på en rad nya funktioner.

Bredvid iOS 13 till iPhone uppdateras även Apple Watch med watchOS 6 till de flesta modeller.

Väntan är över och nu kan vi äntligen ta del av alla nyheter i iOS 13 och nedan tar vi en titt på våra absoluta favoriter.

Helpsters och Ghostwriters är två serier riktade till de lite yngre medlemmarna av familjen.