Apple svarar på kritik om tredjepartsreparation och batterihälsa

Därför kommer ditt tredjepartsbatteri inte upp under batterihälsa - inte ens om det är Apple-original men bytt utanför systemet.

Apple bekräftar att man medvetet hindrar batterihälso-funktionen att känna av status på batteri som är bytta utanför Apples authoriserade servicenätverk.

Detta var något som vi på 99mac rapporterade om så sent som förra veckan.

Nu går Apple ut och bekräftar till iMore att det inte är något misstag utan det görs för att "skydda kunderna från skadade eller batterier med dålig kvalité".

Samtidigt säger bolaget att funktionsmässigt påverkar det inte batteriet utan det är bara informationen om batteriet som vi inte ser. Information som kom till i och med iOS 12 och aldrig funnits tidigare.

Apple hänvisar till de över 1800 serviceverkstäder i USA som är autoriserade av Apple. Internationellt är siffran 5000 och i Sverige runt cirka 50.

Skriven av Peter Esse
Kommentarer
12 svar

Apples iPhone 11 har precis hunnit släppas och direkt är det någon som ska testa hur väl den klarar av att tappas i marken.

När Apple visade upp sina nya iPhone-modeller så trodde många att det skulle komma en "One more thing" i form av en konkurrent till trackern Tile, men så blev det inte.

Igår släpptes watchOS 6 och iOS 13 och de två uppdateringarna bjöd på en rad nya funktioner.

Bredvid iOS 13 till iPhone uppdateras även Apple Watch med watchOS 6 till de flesta modeller.

Väntan är över och nu kan vi äntligen ta del av alla nyheter i iOS 13 och nedan tar vi en titt på våra absoluta favoriter.

Helpsters och Ghostwriters är två serier riktade till de lite yngre medlemmarna av familjen.