Apple svarar på kritik om tredjepartsreparation och batterihälsa

Därför kommer ditt tredjepartsbatteri inte upp under batterihälsa - inte ens om det är Apple-original men bytt utanför systemet.

Apple bekräftar att man medvetet hindrar batterihälso-funktionen att känna av status på batteri som är bytta utanför Apples authoriserade servicenätverk.

Detta var något som vi på 99mac rapporterade om så sent som förra veckan.

Nu går Apple ut och bekräftar till iMore att det inte är något misstag utan det görs för att "skydda kunderna från skadade eller batterier med dålig kvalité".

Samtidigt säger bolaget att funktionsmässigt påverkar det inte batteriet utan det är bara informationen om batteriet som vi inte ser. Information som kom till i och med iOS 12 och aldrig funnits tidigare.

Apple hänvisar till de över 1800 serviceverkstäder i USA som är autoriserade av Apple. Internationellt är siffran 5000 och i Sverige runt cirka 50.

Skriven av Peter Esse
Kommentarer
12 svar

Helpsters och Ghostwriters är två serier riktade till de lite yngre medlemmarna av familjen.

En av de största nyheterna i Apples kommande flaggskepp iPhone 11 är att telefonerna äntligen får ett nattläge.

I denna veckas avsnitt hoppar Marcus och Peter på ett flyg ned till Berlin för att stryka något från sin bucket list.

I sin tredje upplaga blir hjälmersättaren Hövding uppkopplad till din iPhone.

Klockan 14.00 kan du börja beställa iPhone 11 och iPhone 11 Pro från Apple, operatörer och övriga återförsäljare. Om du använder nedanstående länkar får vi på 99mac en slant som går vidare till verksamheten.

Vi har under en längre tid kunnat avnjuta ett mörkt tema i Slack på våra iPhones men till macOS har temat lyst med sin frånvaro.