Touch ID ryktas hitta tillbaka till iPhone 2021

Har du aldrig riktigt fastnat för Face ID eller tycker att din iPhone behöver ett extra lager säkerhet?

Då kanske du kommer uppskatta det senaste ryktet från Ming-Chi Kuo som i många år har levererat relativt träffsäkra rykten om Apples framtida planer. 2021 påstår Ming-Chi Kuo är året då Touch ID gör återtåg men inte för att ersätta Apples ansiktsupplåsning Face ID utan vara ännu ett lager av säkerhet.

Denna gång kommer Touch ID placeras bakom skärmen istället för att vara inbyggd i hemknappen som sedan länge har försvunnit. Kuo skriver att det förmodligen kommer att vara en variant av Qualcomms Ultrasonic-teknik som kan läsa av en större yta av skärmen så placeringen av fingret inte behöver vara så exakt. Om vi leker med tanken att detta stämmer så skulle det även finnas en chans att framtida Apple Watch får samma behandling så vi slipper knappa in lösenordskod.

Via 9To5Mac

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
14 svar

Apple Arcades främsta spel har fått en officiell trailer i och med Gamescom-mässan.

Påminnelser kommer till webben samt ett renare utseende när iCloud uppdateras.

FCC, motsvarigheten till Post & telestyrelsen håller på med en granskning av iPhone 7 då de misstänker att telefonen har en alldeles för hög strålningsnivå.

Flera medarbetare på Apples hälsodivision som arbetar med att ta fram lösningar till Apple Watch har slutat och många upplever en dålig stämning på arbetsplatsen.

I USA så har flera personer noterat att Apples bok "Designed by Apple in California" inte längre går att köpa, så frågan är om den kommer att utgå.

Användare runt om i USA kan nu beställa Apple Card och i samband med lanseringen lade Apple upp skötselråd på sin hemsida och dessa har skapat lite reaktioner.