Meater+ är kompisen som hjälper dig vid grillen

Att stå vid grillen en varm sommarkväll och grilla en fin bit kött och lite somriga primörer är svårslaget, men ibland förstörs allt när maten väl ska avnjutas då det har grillats för länge. Detta vill gänget på Meater råda bot på så de har lanserat en termometer som assisterar dig hela vägen fram till en perfekt köttbit

Vad kan den göra?

Meater+ har två temperaturmätare i sig där den ena mäter köttets temperatur och den andra ugnens eller grillens temperatur. På din iPhone eller iPad laddar du ned Meaters app och det är där all magi sedan skapas. Du ställer in vad för kött du ska tillaga och även hur tillagat du vill att köttet ska vara. Du kan sedan följa tillagningen via appen där du ser vilken innertemperatur köttet har, vilken temperatur den ska upp till och hur varmt det är i grillen. Meater+ säger även till om det är för hög temperatur i grillen så du snabbt kan flytta undan köttet så det inte blir bränt.

Gör den jobbet bra?

Att komma igång med Meater+ är busenkelt och i appen finns massvis med grillprogram att välja på, men om du inte har koll på de engelska namnen på alla köttdelar så blir det en del saker att Googla på då appen inte har stöd för svenskt språk. Det går även att skapa egna grillprogram så vi sökte fram de perfekta temperaturerna för våra favoritsaker att grilla och skapade egna program i appen som sedan döps till ”perfekt lax”, ”magisk fläskfilé” och så vidare, dock så säger inte appen till när köttet ska tas av och vila i de egna skapade programmen. När det är klart så är det bara att föra in Meater+ i den tjockaste delen på köttbiten och starta programmet när köttbiten läggs in i ugnen eller på grillen.

Väl på grillen är det bara att grilla som vanligt och när innertemperaturen nästan är uppe i önskvärd temperatur säger Meater+ till när köttet ska av grillen för att vila och även när det är redo för servering. Vi har testat Meater+ genom att tillaga en hel fläskfilé, lax, entrecote och karré och resultatet har blivit ren perfektion varje gång. När det kommer till uppkoppling så kommunicerar den via blåtand så går du för långt bort så säger Meater+ till att anslutningen har tappats. Det går dock att ansluta ytterligare en enhet så som en iPad och då används den som brygga så du kan via din mobil se hur det går för köttet oavsett hur långt borta från termometern du är. Detta är smidigt om du har planerat att röka något under flera timmar men ändå vill kunna hålla koll på utvecklingen när du inte är i närheten av din grill.

Summering:

Meater+ är en hjälpreda vid grillen eller ugnen som vi inte kommer kunna vara utan framöver. Att alltid ha koll på exakta grader och när köttet är klart underlättar hela vägen fram tills maten står på bordet – och med ett perfekt resultat varje gång. Appen är genomtänkt och samtliga av dina tidigare grillningar finns kvar i appen där det går att titta på grafer, hur lång tid det tog och mycket mer. Vi hade dock gärna sett att svenskt språk fanns som val då det hade underlättat en hel del och minskat antalet Google-sökningar. Själva laddfodralet som temperaturmätaren även förvaras i drivs av vanliga batterier och här hade vi gärna sett ett inbyggt batteri istället. Meater+ går att köpa på bland annat Webhallen.com för 1 099 kronor.

Länken till produkten på webhallen är affilliate så handlar du via den så gör du så 99mac kan fortsätta utvecklas.

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
22 svar
Clean my mac!

Det är inte bara en speltjänst som Apple kommer lansera i höst utan även en egen streamingtjänst och nu har en fullfjädrat trailer för "The Morning Show" släppts.

Apples kommande speltjänst Apple Arcade som lanseras nu i höst kan bli en stor succé om bolaget visar upp en fin katalog med spel och nu har priset för tjänsten läckt ut.

Teknikveckan packar upp IKEAs nya rullgardiner in show för att en gång för alla ta reda på om de är HomeKit-kompatibla eller inte.

Clean my mac!

Hur skärmen i iPhone X och iPhone XS skulle vara uppbyggd och vilka material som skulle användas var styrt av Apple men så ryktas det inte bli med höstens nya iPhone-modeller.

I den senaste iOS 13 betan som släpptes till utvecklare igår så kan datumet till höstens iPhone-event ha avslöjats.

Mophie har många järn i elden och har byggt upp en bred produktportfölj med många tillbehör till våra olika Apple-prylar. Nu har vi testat deras senaste Qi-laddare och powerbank.

Clean my mac!