Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sudio Tolv - bra lurar till ett bra pris

Det svenska företaget är tillbaka med en uppföljare till Sudio Nivå och de har lyssnat på kritiken och förbättrat sina true-wireless-hörlurar på flera punkter.

Fodralet har fått en hel del kärlek

När vi recenserade Nivå på vår systersida Teknikveckan var en av nackdelarna att fodralet var för stort, plastigt och helt saknade tyngd. Här har Sudio bättrat sig och Tolv kommer med ett fodral som känns mer exklusivt och gediget byggt. Batteritiden är bättre och hörlurarna ger nu 7 timmars lyssning på en laddning och det går att ladda upp fyra gånger i det medföljande fodralet. Detta ger oss 35 timmars lyssning innan vi måste ladda upp koppla in fodralet i väggen vilket är en dubblering i batteritid jämfört med föregångarna.

Design

Sudio Tolv har en design som känns och är skandinavisk. Fodralet är litet, stilrent och fastknutet i fodralet har vi även ett brunt läderband som höjer designen. Hörlurarna fortsätter i samma tema och är genomgående vita men med en klick rosa på den enda knappen som de kommer utrustade med. De går även att få i ett svart utförande med en klick av grått.

Passform och ljud

Det är sällan något problem med passformen när det kommer till Sudio och det samma gäller Tolv – när de väl sitter som de skall. Det krävdes några dagars övning för att få in snitsen. Hörlurarna har en bra tyngd och det går att använda dem flera timmar utan att det gör ont eller blir obekvämt, men de är lite större än föregångaren detta då de har större batterier. Tolv levererar en tydlig och ren ljudbild med alldeles lagom bas. Även vid högre volymer tycker vi att de levererar ett fint och rent ljud och att lyssna på podcasts är en ren fröjd när allt utomstående ljud isoleras. Samtalskvalitén är betydligt bättre än Nivå då båda hörlurarna nu är utrustade med mikrofoner. I vårt test fick vi dock lite bättre ljudkvalité med AirPods än med Tolv – men fullt godkänt. Om det däremot blåser ordentligt så fångas det lätt upp i mikrofonerna och samtalet blir svårt att fortsätta.

Bättre anslutning

En till sak som vi störde oss på med Nivå var att ljudet stundtals tappade kontakt med telefonen vilket gjorde att det hackade till i musiken. Detta är nu som bortblåst med Tolv då Sudio har gått över till Bluetooth 5.0. Detta ger oss bättre anslutning mellan telefon och hörlurar och vi får en räckvidd på upp till 15 meter. Något annat är att vi nu inte längre behöver hålla in knappen på båda hörlurarna för att starta dem. Det är bara att ta upp dom ur fodralet och sen paras hörlurarna med din enhet automatiskt. När lurarna tas ut ur öronen och placeras i fodralet så stoppas även musiken – smidigt.

Summering:

Sudio har förbättrat sina True Wireless-hörlurar på samtliga punkter och för ca 1 200 kronor får vi väldigt mycket hörlurar för pengarna. Batteritiden på sju timmar är även den imponerande och i våra tester så kom vi upp i utlovad batteritid – vilket alltid är bra. Något som vi dock saknar, som flera True Wireless-hörlurar har samma problem med är att det inte går att justera volymen på något smidigt sätt. Det kräver att vi använder vår smarta klocka eller mobil och vi hoppas med ytterst tydlighet att micro-USB slopas i nästa generation. Men är du ute efter par helt trådlösa lurar som inte bränner hål i plånboken så kan det helt klart vara värt att titta närmare på Sudio Tolv.

Det tekniska:

WIRELESS Ja
PLAY TIME 7 h (4 ytterligare laddningar för totalt 35 h)
BUILT-IN MICROPHONE Ja
COMPATIBILITY Android, iOS
DRIVER TYPE Graphene
IMPEDANCE 32 Ω @ 1kHz
SENSITIVITY 93±3dB @ 1kHz
FEATURES True wireless
Samtliga läsare får även en rabatt på 15% på samtliga hörlurar på sudio.se genom att ange teknikveckan2019 i varukorgen innan ni checkar ut.

Skriven av Marcus Attefors

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.