iPad bryts ut från iOS

iPad får sin egen version av iOS och döps till iPadOS.

Apple verkar ha förstått att det inte längre går att ha iPad som en andra klassens enhet i iOS-systemet. Därför introducerar man iPadOS.

Den första versionen baseras så klart tungt på hur iPaden hanterades i iOS men förhoppningsvis kommer vi få se mer unika saker i framtiden.

Det som presenterades ikväll var möjligheten att snabbt komma åt sina widgets på vänstra sida av skärmen. Vi får även möjlighet att köra split view så vi får upp två fönster från en och samma app.

Safari tvingar fram desktop-versioner av webbsidor och får en nerladdnings-hanterare för enklare hantering av filer. Nya och mer precisa gester för att hantera text finns med.

Apple Pencil blir mer precis även den med en minskad inplutlag med 11 ms från 20ms ner till 9. Ett mindre virtuellt tangentbord kommer kunna framkallas var du än befinner dig i systemet.

Följande iPadar kan uppgraderas till nya iPadOS
iPad Air 3
2018 iPad Pro
2017 iPad Pro
6th gen. iPad
5th gen. iPad
iPad Air 2
iPad mini 5
iPad mini 4

Men inte
iPad Air och så klart iPadar som tidigare blivit för gamla

Läs mer om iPadOS hos Apple.com.

Skriven av Peter Esse
Kommentarer
15 svar

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

iOS 13 och iPadOS kommer fullpackat med nyheter och nya funktioner men det kan vara bra att tänka två gånger innan du installerar betan.

I mars gick Spotify till EUs konkurrenskommissionär för konkurrenshämmande verksamhet då de anser att Apple kontrollerar villkoren för App Store alldeles för hårt och hämmar innovationen.

I höst kommer utvecklare av smarta kameror ha möjligheten att implementera stöd för HomeKit Secure Video som Apple visade upp på WWDC, men vad är det och hur kommer det fungera?

Apple ryktas släppa en MacBook Pro med 16” skärm. Det är IHS som fortsätter att komma med spekulationer kring Apples förhavande.

Enligt IHS Markit Analytikern Jeff Lin så planerar Apple en uppdatering av MacBook Air och MacBook Pro utan touchbar även här kallad MacBook Pro Escape på grund av att den fortfarande har kvar sin Escapeknapp till skillnad från MacBook Pro med Touchbar.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE