Hörlurstillverkaren Bragi ger upp hårdvara

Den en gång så lovande hörlurstillverkaren Bragi meddelar nu att de helt slutar tillverkar hårdvara, och fokuserar på att licensiera AI istället.

En gång i tiden, före Apple hade frälst världen med bekymmersfritt trådlöst lyssnande med Airpods, gled tyska företaget Bragi in på marknaden för helt trådlösa in-ear-hörlurar kallade The Dash efter en framgångsrik men försenad Kickstarter-kampanj. Denna första produkt var inte så imponerande i praktiken som den var på pappret, men potentialen fanns där.

Ett år senare släppte Apple sin egna konkurrent Airpods, som undan för undan växte till en fenomenal succé. Andra konkurrenter som Samsung förfinade sina produkter i Icon X-familjen, och Bragis produkter började få allt svårare att konkurrera. Det har inte talats mycket om Bragi på senare år, och därför är det inte så chockerande att få reda på att företaget nu slutar tillverka hårdvara helt.

Bragi ska istället fokusera på att licensiera den delen av företagets egna mjukvara Bragi OS som berör artificiell intelligens. Mjukvaran använder AI bland annat för att spåra och hantera användarens träning, och denna hoppas de alltså på att kunna bygga verksamhet på. Företagets vd Nikolaj Hviid försäkrar befintliga kunder om att redan köpta produkter ska fortsatt få support framöver.

Det avslöjas inte vilket företag som köpt Bragis hårdvarudivision, men enligt sajten Wearable har både Google och Fitbit varit spekulanter. Nu återstår det att se om vi får ta del av Bragi-licensierad artificiell intelligens i våra framtida hörlurar.

Källa: Wearable

Läs mer:

Test: Test av Bragi The Dash

Skriven av Andreas Eklöv

Att Apple vill ta fram egna systemchipp har det länge talats om och många tror att i alla fall vissa av deras framtida datorer kommer att ha deras egna ARM-processorer.

Att varenda människa går runt med en kamera i fickan är lika vanligt som att sätta på sig underkläder på morgonen, men hur många har en kamera runt handleden?

För ett par veckor sedan gick det rykten att Apple var intresserade att köpa bolaget Drive.ai och nu visar det sig att ryktena stämde.

Mophie som är kända för sina powerbanks har nu lanserat en helt ny produkt som bolaget kallar Powerstation Hub.

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE