WWDC 2019 drar igång 3 juni

I början av juni kan ni ställa in er på att hålla tummar och tår för att Apple presenterar massvis med nyheter i IOS 13, Siri, Homekit och mycket mer.

Tidigare rykten stämde. Mellan den 3 och 7 juni ska Apple hålla hov för utvecklare som har köpt biljetter och flockas till utvecklarkonferensen WWDC i San Jose i USA. Det är under inledningen till denna konferens som Apple brukar introducera vad de jobbar på mjukvarumässigt, vilket kan vara allt från operativsystem till tjänster.

Årets konferens har god potential för att bli riktigt intressant. Med den nya Ipad Pro-familjen lanserad i fjol är förväntningarna stora på att IOS 13 ska utöka proffsplattans proffsiga egenskaper ännu mer. Det finns även förväntningar på att Apple ska utnyttja de allt större skärmarna i Iphone-familjen på ett bättre sätt än tidigare versioner av systemet har gjort.

Utöver detta lär vi få se det senaste som är på gång till skrivbordssystemet Mac OS, hur smartare och smidigare enheterna på våra handleder kommer bli med Watch OS och hur smidigt tv-tittandet kommer bli med nästa TV OS. Det sistnämnda kan mycket väl ha nyheter relaterade till Apples satsning på film- och tv som väntas avtäckas på månadens Apple-event den 25 mars.

Utöver detta kommer även Apples tjänster få se en hel del kärlek. Befintliga tjänster kommer säkerligen uppgraderas, och många hoppas nog på nya stordåd med den virtuella assistenten Siri som allt skulle behöva bli mer skärpt och mångsidig. Förbättringar i Icloud får gärna paras med nya tjänster vi inte visste att vi inte klarar oss utan.

I början av juni vet vi alltså exakt vad utvecklare för Apples plattformar och tjänster har att leka med framöver, och vad vi konsumenter har att se fram emot i höst.

Källa: Apple WWDC

För alla som vill ta med sina äldre högtalaranläggningar in i teknikens nutid kan Belkin snart ha en lösning för att göra dem kompatibla med AirPlay 2.

Skärmkanter krymper och skärmstorlek växer tillsammans med ny skärmteknik är några av nyheterna som förväntas komma med de nya modellerna.

Signify har uppdaterat sin populära fjärrkontroll som är utplacerade i många hem och vars jobb är att styra vår belysning.

Spotify har sedan urminnes tider känns det som ett gratisalternativ där du kan lyssna på musik men med reklaminslag.

Med macOS 10.14 fick vi möjligheten att aktivera automatisk växling mellan ljust och mörkt läge på vår Mac, men nu finns en app som tar det steget längre.

Då var det torsdag igen och det betyder ett nytt avsnitt av er Apple-doftande podd Macradion.