Galaxy S10 hyllas för "marknadens bästa skärm"

Skärmexperter ger Samsungs senaste flaggskepp högsta möjliga betyg och mäter upp bländande stark ljusstyrka.

Det enskilda område där Samsung dominerat samtliga konkurrenter sedan Galaxy S-familjens begynnelse är utan tvekan bildskärmarna. Deras Super AMOLED-paneler har konsekvent imponerat vad det gäller imponerande kontrast och höga upplösningar, och på senare år har de också tagit täten vad det gäller korrekt färgåtergivning och hög ljusstyrka.

Det verkar onekligen som att Samsung fortsätter denna trenden med den nyligen lanserade Galaxy S10-familjen. Välrenommerade skärmgranskarna Displaymate har hårdtestat telefonernas skärmar och konstaterar att de är det bästa som finns på marknaden och belönas därmed deras högsta betyg A+.

Skärmarna tilldelas ett dussintal rekord, och bland de egenskaper som sticker ut är färgåtergivningen som Displaymate menar är så nära perfekt som möjligt. Skärmens ljusstyrka är även den rekordinnehavare med hela 1 215 nits, vilket är väl över vad som krävs för att återge riktigt HDR-innehåll, och nog för att vara bländande i ett mörkt rum.

Displaymate konstaterar vidare att det är den mest innovativa och högpresterande bildskärm de någonsin testat. Andreas är på gång med att skriva testet av Samsung Galaxy S10 Plus i detta nu, och kan instämma i den hyllande kören. Att skärmen täcker nästan hela telefonens framsida i kombination med den goda bildkvaliteten ger onekligen en häpnadsväckande upplevelse.

Källa: Displaymate

Kommentarer
15 svar

Väntan är äntligen över för alla som har en Smart Indoor Camera från Netatmo för idag lanserar de HomeKit Secure Video.

Hur många gånger har man inte suttit och scrollat genom Netflix tiden motsvarande en mastodontfilm bara för att hitta det man vill se? Nu gör Netflix det enklare genom att införa en Topp tio-lista för landet du befinner dig i.

Vi vill återigen tacka alla er som är Patreons och för att ge något extra tillbaka så kan ni nu lyssna på Macradion helt utan reklam.

IKEA har patenterat en ny laddare och med patentet fanns det även en bifogad manual som visar hur den kommer att se ut.

Steve Jobs var en man som ändrade hur vi idag använder våra telefoner och datorer och idag hade han fyllt 65 år.

Om du går i köptankar kring en iPad Pro så kan det vara läge att vänta lite då mycket pekar på att den kan lanseras redan under mars.