Apple Music ser ut att komma till Google Home

Googles Home-produkter kommer troligen att kunna spela upp Apple Music snart. Inställningen har synts till i Google Home-appen för både Android och IOS.

Apples strömmande musiktjänst Apple Music är inte begränsad till endast Apples egna produkter. Nu ser det ut som att det kommer att gå att använda en Apple Music-prenumeration tillsammans med Google Home-prylar. En läsare hos Macrumors har skickat in en skärmdump där man ser att musiktjänsten går att lägga till.

Vi kan också hitta inställningen i Google Home-appen för IOS, men det går inte att länka tjänsten till någon enhet än. En av våra läsare hittar inställningen också i Android-versionen. I tidigare versioner av Google Home har Apple Music listats som att "begränsat tillgänglig" och "bara på IOS-enheter", men de här skärmdumparna tyder på att Apple snart kan göra tjänsten tillgänglig för Google Home på samma sätt som den nu är tillgänglig via Amazon Echo (i vissa länder).

Apple Music-inställningen verkar vara tämligen ny, skriver Macrumors och eftersom det inte fungerar just nu tyder det på att det här är en kommande funktion. Om Apple Music faktiskt kommer till Google Home, skulle det innebära att tjänsten finns tillgänglig till majoriteten av de smarta hemhögtalarna och inte bara Apple egna Homepod. För närvarande är redan flera musiktjänster tillgängliga via Google Home, exempelvis Spotify, Pandora, Google Play Music, Youtube Music och Deezer.

Källa: Macrumors

Läs mer

Krönika: När Apple blir ett tjänsteföretag ändras allt
Nyhet: https://www.99.se/artikel/12352-google-erkanner-android-things-handlar-bara-om-skarmar-och-hogtalare

Kommentarer
12 svar

Att varenda människa går runt med en kamera i fickan är lika vanligt som att sätta på sig underkläder på morgonen, men hur många har en kamera runt handleden?

För ett par veckor sedan gick det rykten att Apple var intresserade att köpa bolaget Drive.ai och nu visar det sig att ryktena stämde.

Mophie som är kända för sina powerbanks har nu lanserat en helt ny produkt som bolaget kallar Powerstation Hub.

Viaplay erbjuder allt från live-streamade kanaler, sport, serier och filmer men något som har saknats länge är profiler.

Det värsta med att älska att testa nya betor av Apples operativsystem iOS är att BankID ofta inte fungerar vilket ställer till en hel del.

watchOS 6 bjuder på en rad förbättringar och gör Apple Watch betydligt mer självständig än tidigare.

PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE
PLACE BANNER HERE