Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Qualcomm gör Quick Charge kompatibelt med trådlösa laddare

Sedan vissa trådlösa laddare felaktigt gjort gällande att de har stöd för Qualcomms Quick Charge, ser företaget nu till att tekniken officiellt blir kompatibelt med Qi. Innebär det här att vi får se snabbare laddning trådlöst framöver?

En trend på senare tid har handlat om att snabbt kunna ladda upp mobiler via sladd, men alla som gillar att ladda trådlöst har fått nöja sig med betydligt långsammare laddningstider. Det kan det bli ändring på nu. Bolaget uppdaterar nämligen sin teknik Quick Charge för att göra den kompatibel med Qi.

Läs också: Xiaomi lanserar supermobilen Mi 9 i Europa En av anledningarna till att Qualcomm gör detta är att vissa trådlösa laddare felaktigt redan påstår att de har stöd för Quick Charge. Qualcomm har arbetat tillsammans med UL och Wireless Power Consortium för att skapa en officiell kombinerad testprocess för Quick Charge- och Qi-laddare. Denna nya process ska säkerställa för konsumenter att deras enheter laddas säkert, effektivt och utan överflödig värme.

Qualcomm säger att existerande strömadaptrar, från Quick Charge 2.0 till 4+ är kompatibla så du kommer att kunna ansluta din nästa trådlösa laddplatta till eventuella Quick Charge-laddare du redan äger för att få till snabbare laddning. Däremot är det ännu lite oklart om det här kommer att påverka effekten på Qi-laddare, eller om Quick Charge endast kommer fungera som en strömkälla för laddplattan.

Först ut med en officiell trådlös Quick Charge-laddare är Xiaomi som lanserade Mi Wireless Charging Pad tillsammans med sitt flaggskepp Xiaomi Mi 9 under MWC som nu pågår i Barcelona. Kanske är det Quick Charge som gör det möjligt att ladda den kinesiska telefonen trådlöst med 20W?

Källa: 9to5google

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.